5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ergün: ' Genel başkanlığım bir kaza'

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün, partinin başına geçmesinin tamamen bir 'kaza' olduğunu ifade ederken, SHP'de ülkeyi yönetecek kadroların olmadığını söyledi.

Hüseyin Ergün, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından ortaklaşa organize edilen, "Siyasette Yeni Yaklaşımlar ve Yeni Paradigmalar" konulu panele konuşmacı olarak katıldı. MESİAD Erhan Deniz Konferans Salonu'ndaki oturuma beklenilen ilgi gösterilmedi. Burada konuşan Ergün, SSCB'nin çökmesi ve bunun yanında bilişim toplumunun gelişmesine bağlı olarak dünyadaki değişim sürecinin hız kazandığına işaret etti.

Sovyet Bloğu'nun çökmesiyle birlikte dünyada 'tek unsur' haline gelen Amerika'nın artık bu özelliğini kaybettiğini ve Barack Obama ile birlikte ABD'nin artık empoze edici niteliği yerine ikna edici bir kimliğe büründüğünü savunan Ergün, dünya ölçeğinde yaşanan ekonomik krize dikkat çekerek, söz konusu krizin artık ABD'nin tek belirleyici olmaktan çıktığını net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. Ergün, "Artık 'tek kutuplu' dediğimiz dünya, 20'lere doğru gidiyor. Yani, artık Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmiş ülkeler dünyaya yön verecek" dedi.

Partisinin ekonomiye ve politikaya bakış açısıyla ilgili olarak kendisine yöneltilen sorulara da yanıt veren Ergün, hedeflerini doğru bir şekilde hayata geçirmeleri halinde Türkiye siyasetinde yeni bir soluk başlatacaklarını iddia etti. Ergün, SHP Genel Başkanlığı görevine seçilmesiyle ilgili olarak yaşananlarıysa bir 'kaza' olarak yorumlayarak, "Bu cümlemin başıma iş açacağını biliyorum. Hiçbir genel başkan bunu söylemez ama şu anda SHP'de ülkeyi yönetecek kadrolar henüz hazır değil" dedi.

MESİAD Başkanı Ali Doğan da, Türk siyasetinde farklı söylemlere ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, demokrasinin gelişmesinde çok sesliliğin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Mevcut 'Siyasi Partiler Yasası'nın bir an önce değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Ali Doğan, demokrasinin birer unsuru olan siyasi partilerin demokratikleşmedikçe demokrasinin de gelişemeyeceğini savundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 13:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?