2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Erik üreticilerine kurs açıldı

Mersin'in Silifke ilçesinde, üreticilerin bilinçlendirilmesi amacıyla "Erik Yetiştiriciliği Kursu" açıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Erik Üreticileri Birliği'nce Müsait köyünde açılan kursa 40 üretici katılırken, kursta İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personeli tarafından gübreleme, ilaçlama ve budama konularında bilgiler veriliyor. 50 saat olarak planlanan kursta teorik eğitimin yanı sıra erik bahçelerinde uygulama da yapılarak, çiftçilerin yapmış oldukları hataların en aza indirilmesi hesaplanıyor.

İlçe Tarım Müdürü Mustafa Cüceloğlu, 2007 yılında tarımla ilgili sadece 6 kurs açılabildiğini belirterek, 2008 yılında daha fazla kurs açmayı planladıklarını söyledi. Bu amaçla Halk Eğitim Merkezi ile birlikte afiş bastırarak bütün köylere astıklarını ifade eden Cüceloğlu, şu ana kadar bir kursun açıldığını, 2 kursun da yakın zamanda açılacağını belirterek, çiftçilerin kursa büyük ilgi gösterdiğini, 2008 yılının "Kurs yılı" olacağını kaydetti.

Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş da, 2007 yılı sonunda İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte düzenledikleri gübreleme, toprak tahlili ve iyi tarım uygulamaları konularındaki seminerlerin verimli olduğunu gördüklerini ifade ederek, "Üreticilerimizin daha çok bilinçlenmesi amacıyla 'Erik Yetiştiriciliği Kursu'nun açılmasının daha uygun olduğunu düşünerek talebimizi ilettik. Bunun sonucunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Erik Üreticileri Birliği organizesiyle kursumuz açıldı. Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Amacımız ihracata yönelik, ilaç kalıntısı bırakmayan kaliteli ürünlerin üretilmesidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 10:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?