5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Erişilebilir Turizm' masaya yatırıldı

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin'in turizm pastasındaki payının çok az olduğuna dikkat çekerek, hayata geçirilen projelerle birlikte turizm sektöründe yaşanan engelleri aşmaya çalıştıklarını söyledi.

Toroslar Belediyesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından da finanse edilen; 'Mersin ve Drama Belediyeler Birliği Arasında Erişilebilir Turizmin Geliştirilmesi Projesi (MEDRA)' etkinlikleri kapsamında; 'Avrupa, Türkiye ve Mersin'de Erişilebilir Turizm' adı altında bir panel gerçekleştirildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen panele; Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Drama Belediyeler Birliği Başkanı Dodoros Atanasiadis, MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Gök ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Hamit Tuna, turizm sektörü önündeki engellerin kaldırılması noktasında 'MEDRA Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve bu noktada da Türkiye ile Yunanistan'daki metotları değerlendirilerek, söz konusu engelleri aşmaya çalıştıklarını anlattı.

Tuna, 1 Haziran 2008'de uygulamaya başlanan projenin 18 ayda tamamlanacağını ve toplam bütçesinin 206 bin Euro olduğunun altını çizdi. Söz konusu bütçenin yüzde 5'lik bir bölümünün; Toroslar Belediyesi tarafından karşılandığı bilgisini veren Tuna, "Mersin'in turizm pastasındaki payı çok az. Turizmi tetikleyen unsurlarda tarihsel kalıntılar, kültürel değerler ve doğal güzelliklerdir. Doğal güzelliğiniz olmazsa turizmi çekme şansınız yok. Bu proje ile amacımız, engellilerin sorunları ve erişilebilirliğiyle yerel tarih, kültür ve turizmde dahil olmak üzere bilgi ve politikaları daha iyi anlamak ve Mersin ile Drama Belediyeler Birliği arasında ortak katılımı sağlamak olacak" dedi.

Drama Belediyeler Birliği Başkanı Dodoros Atanasiadis ise, Mersin'e ve doğal olarak da Türkiye'ye 'barış mesajı' verebilme adına geldiklerine dikkat çekerek, 'MEDRA Projesi'nin aynı zamanda da Türk-Yunan dostluğunun bir göstergesi olduğunu ve bugüne kadar hayata geçirilen çalışmalarda da önemli bir aşama kaydedildiğini anlattı. Atanasiadis, projeyle birlikte Türkiye'den teknik destek alacaklarını ve böylelikle de hem şehri çinde, hem de çevre alanında önümüzdeki süreçte oldukça güzel işlerin altına imza atacaklarına inandığını dile getirdi. Turizmin kent açısından oldukça önemli bir sektör olduğuna işaret eden Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin de, projeyi önemsediklerini ve bu noktada da başlatılan çalışmaların amacına ulaşabilmesi için verdikleri desteği de sürdüreceklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından; 'Avrupa, Türkiye ve Mersin'de Erişilebilir Turizm Paneli'ne geçildi. Etkinlikte; 'Yunanistan'daki Turistik İşletmelerin Erişilebilirliği', 'Erişilebilir Turizmin Geliştirilmesi' ile 'Engelli Bireylerin Turizmdeki İhtiyaçları' konu başlıklarında sunum gerçekleştirildi. Panelin ardından Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Drama Belediyeler Birliği Temsilcileri'nin yanı sıra panele konuşmacı olarak katılanlara da bir teşekkür belgesi takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 14:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?