2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Erjem: "Ahilik ders olarak okutulmalı"

Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yaşar Erjem, ahilik kültürünün bir Türk Rönesans'ı olduğunu, teknik eğitim verilen bütün okullarda ders olarak okutulması gerektiğini söyledi.

Doç. Dr. Erjem, 15. Ahilik Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Erdemli Meslek Yüksek Okulu Büyük Amfide düzenlenen "Sosyal Kültürel Boyutu ile Ahilik Kültürü" konulu konferansta yaptığı konuşmada, ahilik kültürünün temelinde mesleki ve ahlaki yönden insan yetiştirme modelinin bulunduğunu belirterek, "Teknik eğitim verilen tüm okullarda, teknik bilgilerin yanında öğrencilere ahilik kültürü bilgileri de verilmelidir. Bunun faydalı olacağı inancı içerisindeyiz" dedi.

Günümüzde her şeyin paraya endekslendiğini ifade eden Erjem, "Gözünü para hırsı bürümüş insanların ruhunun yozlaştığını ve çöktüğünü görmekteyiz. Para olmaz ise ne iş yapılabiliyor ne de eğitim. Ancak, hırsın önüne geçmenin en güzel yolu da ahilik kültürünün empoze edilmesinden ve ahilik ışığından faydalanmadan geçiyor" diye konuştu.

Ahiliğin bir Türk Rönesans'ı olarak nitelendirilebileceğini dile getiren Erjem, ahiliğin geçmişten bu güne taşımanın mümkün olmadığını, buna rağmen ahiliğin özünü, felsefesini, mükemmel insan idealini, insanların kendilerine katabileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 18:07:07
Güncelleme :17 Ekim 2008 Cuma 18:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?