2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Erkenci kırmızı dut 1 YTL

Mersin'in Silifke İlçe Tarım Müdürü Mustafa Cüceloğlu, ilçenin değişik yerlerinde az sayıdaki bahçede yetiştirilen erkenci kırmızı dudun, bölge çiftçisinin ilgisini çekmemesine rağmen kilosunun 1 YTL'den satıldığını söyledi.

Silifke'nin değişik yerlerindeki bahçelerde farklı türden ağaçları bulunan kırmızı dutun ilk meyvelerini verdiğini belirten Cüceloğlu, "'Erkenci dut' diye adlandırdığımız kırmızı dut ağaçlarını fazla olmasa da çiftçilerimiz kendi bahçelerine dikiyorlar. Bu dut cinsi, meyvesini 1 ay erken veriyor. Şu anda meyve olgunlaşmış ve yenilebilecek durumda. Görüntüsüyle de ilgi uyandırıyor" diye konuştu.

Kırmızı dutun kendi bahçesine diktiği ağaçlardan meyve verdiğini belirten çiftçi Fevzi Şahin, "Kırmızı dutun kök ve gövde kabuklarının bağırsak parazitlerini düşürücü olduğunu atalarımızdan öğrendik. Ayrıca yapraklarının kan şekerini düşürdüğü, reçeli veya marmeladı ağız ve boğaz hastalıkları, pamukçukta kullanıldığını biliyoruz. Bu yüzden satma amaçlı olmasa da evimizde sofralarımızdan eksik etmiyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 14:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?