2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Erkunt'tan yakıt tasarrufu şovu!

Erkunt Traktör Sanayi A.Ş., Mersin'in Tarsus ilçesinde, ürettiği ilk yerli tasarım traktörle yakıt tasarrufu şovu yaptı.

2007 yılının aralık ayından bu yana yapılan zamlar sonucunda 2 kat artış gösteren mazot fiyatları çiftçinin belini bükerken, Erkunt Traktör sağladığı yakıt tasarrufunu bir kez daha noter huzurunda kanıtladı.

Düşük yakıt tüketimiyle çiftçilerin tercih ettiği Erkunt traktörleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarım Alet ve Makineleri Test Merkezi ve Tarsus 2. Noteri Başkatibi Güney Uğur'un huzurunda, 990 metrekare araziyi yalnızca 0.75 litre yakıt harcayarak sürdü.

Daha önce Ege ve İç Anadolu bölgesinde gerçekleştirilen yakıt testi, bu kez de Tarsus'ta, Tarsus 2.Noteri Başkatibi Güney Uğur'un huzurunda yapıldı.
Tarsuslu çiftçilerin de izlediği testte, Sevet 80 T 4 çeker, güneşlikli model traktöre 2 litre mazot konuldu, 16 inçlik 4'lü pulluk takıldı ve 1.500 motor devrinde hızı sabitlenerek 990 metrekare arazinin bin 500 devir/dakika hızında sürme işlemi 8 dakika 75 saniye içerisinde tamamlandı.

Erkunt Traktör'e 2 litre konulan yakıttan 1.25 litresi arttı. 990 metrekare araziyi 0.75 litre mazotla süren Erkunt Traktör, başarısını kanıtladı.

Erkunt Traktör Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Gökşin, Türk çiftçisinin yüzünü güldürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Erkunt Traktör olarak çiftçimizin rahatını, konforunu, verimliliğini düşündüğümüz kadar bütçesini de düşünüyoruz. Mazot fiyatlarının hızla arttığı son aylarda çiftçilerimizin bundan olumsuz etkilenmemesi için çalışmaya devam ediyoruz. Daha önce Ege ve İç Anadolu bölgeleri çiftçisinden gelen talep üzerine gerçekleştirdiğimiz yakıt tasarrufu testini, bu kez Tarsuslu çiftçilerimizden gelen talep üzerine Tarsus'ta tekrarladık. Çıkan sonuç mükemmel. Erkunt Traktör'ün doğru vites seçeneğinde ve doğru motor devrinde kullanıldığı zaman yüzde 40 yakıt tasarrufu sağlayabileceğini bir kez daha noter huzurunda belgelemenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 13:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa kılınc IP: 85.104.193.xxx Tarih : 26.07.2008 22:05:34

bence cok guzek k maras elbistanda neden erkunt traktorlerı yok turkıyenın 4. buyuk olmasına ragmen