30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Eroğlu'nun köyü 'susuz' kaldı

MUSA EROĞLU'NUN KÖYÜ 'SUSUZ' KALDI

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Kumaçukuru Köyü, susuzluk nedeniyle adeta kaderine terk edildi.

Aynı zamanda da Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu'nun da doğup büyüdüğü topraklar olarak öne çıkan köyde yaşayanlar, 'su sorunu' nedeniyle bölgeyi terk etmeye başladığı bildirildi.

Mut'a 16 kilometre uzaklıkta bulunan ve 20 haneden ulaşan köy, geniş bir araziye sahip olmasına rağmen, susuzluk nedeniyle yaşanan sorun ve sıkıntıların had safhaya ulaştığı kaydedildi. Bu duruma bağlı olarak da köy Sakinlerinin, daha iyi bir yaşam koşullarına sahip olabilme adına yine Mut'a bağlı Yazalanı ve Meydan mahallelerinin yanı sıra Kelce Köyü'ne yerleşmeye başladığı belirtildi. Köy sakinleri, buna rağmen yine de doğup büyüdükleri topraklara geri dönebilmenin umudunu taşıdıklarını dile getirerek, su sorununun çözülmesi halinde de bölgeye geri dönüp, gündelik hayatlarına kaldıkları yerden devam edebileceklerini belirtti.

“KUMAÇUKURU KÖYÜ'NÜN HARİTADAN SİLİNMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu'nun da Kumaçukuru Köyü'nde doğup büyüdüğüne dikkat çeken köylüler, Eroğlu'nun bugün birçok kişinin hala dilinde olan parçalarının önemli bir bölümünü de yine bu köyde yazdığını öne sürdü. Musa Eroğlu'nun kendi köyünde yaşanan sorun ve sıkıntılara karşı duyarsız olmasına da tepki gösteren köylüyer, “Türkiye'nin en beğenilen devlet sanatçılarından biri olan Musa Eroğlu'nun doğup büyüdüğü köyün bu halde olması bizleri üzüyor” ifadesini kullandı. Köylerinin bir dönem 90 haneye ulaştığını ancak yaşanan susuzluk nedeniyle köyden göçlerin başladığını dile getiren köy sakinleri, şu anda köyde oturan hiç kimse olmadığını ve Kumaçukuru'nun haritadan silinmemesi için de yetkililerden kendilerine sahip çıkarak, gerekli desteği vermesini beklediklerini belirttiler.

“YATIRIMLAR KUMAÇUKURU'NA DEĞİL GERİT YAYLASI'NA YAPILDI”

Öte yandan, Mersin İl Genel Meclisi Üyesi Sefa Çiftçioğlu tarafından, Kumaçukuru Köyü'nün su sorununun çözüldüğü yönündeki açıklamalara da bölge halkından sert tepki geldi. Bölgeye yapıldığı öne sürülen yaklaşık 51 bin 306 TL'lik yatırım, Kumaçukuru'na değil, bu köye yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan Gerit Yaylası'na yapıldığı iddia edildi. Bu iddiaları doğrulayan köy sakinlerinden Veli Yıldız, “Yapılan yatırımların köyümüzle hiçbir ilgisi yok. Bahsi geçen yaylada kışın kimse olmaz. Ancak yaz döneminde 15-20 aile gelip yazı burada geçirir. İçme sularını da yakın köy kaynaklarından bidonlara doldurarak getirirler. Yaylaya getirilen içme suyu da içilmez. Bu su kısa sürede kireç bağlayan sakıncalı bir sudur. Bu su içilmediği için vatandaşlar çamaşır ve bulaşık yıkamak amacıyla kullanıyor” dedi.

MUSA EROĞLU'NUN KÖYÜ 'SUSUZ' KALDI
MUSA EROĞLU'NUN KÖYÜ 'SUSUZ' KALDI
MUSA EROĞLU'NUN KÖYÜ 'SUSUZ' KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 13:26:01
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 13:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?