30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Ertuğrul Kürkçü için suç duyurusu

BBP'DEN ERTUĞRUL KÜRKÇÜ İÇİN SUÇ DUYURUSU

Büyük Birlik Partisi (BBP) Mersin milletvekili adayı Kaptan Kartal, BDP'nin desteklediği Mersin bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü hakkında 'bölücülük' yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bir grup partili ile birlikte Mersin Adliyesi'ne gelen BBP Mersin milletvekili adayı Kaptan Kartal, Cumhuriyet Savcısı'na dilekçesini verdikten sonra çıkışta bir açıklama yaptı. Kartal, Bağımsız milletvekili adayı Kürkçü'nun Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Anafartalar'da bir olanların torunlarını birbirine düşürmek ve buradan siyasi rant elde etmek istediğini ileri sürdü. Kürkçü'nün bu faaliyetlerini 'bölücülük' olarak nitelendiren Kartal, "Secdesi bir, kıblesi bir, kitabı bir, peygamberi bir ve Allah'ı bir olan Kürt kardeşlerimizle kıyamete kadar bir ve beraber olacağız" dedi.

Geçmişteki hataları bugün gündeme taşıyarak insanlar arasına nifak tohumları ekmeye, çocukların ellerine taş, sopa ve molotofkokteyli verip sokakları işgal ettirip bir korku ortamı yaratarak buradan siyasi çıkar elde etmek isteyenlere Kürt vatandaşların 12 Haziran'da sandıkta en güzel cevabı vereceğini söyleyen Kartal, "Ertuğrul Kürkçü'nün derdi İmralı'daki teröristbaşının elini güçlendirmek olabilir. Bizim derdimiz ise yolsuzluk, yoksulluk ve işsizlik içinde boğuşan milletimizin bu dertlerine çözüm bulmaktır. Ertuğrul Kürkçü kendini milletvekili yapmak adına birilerine diyet borcunu ödeme çabası içerisinde olabilir. Bizim tek çabamız ise Türk, Kürt, Çerkez, Laz topyekun tüm milletimize diyet borcumuz olan sevgiyi, hoşgörüyü, güvenli, özgür ve refah içinde yaşayan bir Türkiye oluşturmaktır. İnsanımızın kanını dökerek kimse bir yerlere varamaz. Buradan onları uyarıyoruz; bu tehlikeli oyunlardan vazgeçin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 12:55:00
Güncelleme :7 Mayıs 2011 Cumartesi 13:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?