5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eryılmaz görevinden istifa etti

Bir dönem Süper Lig'de de hakem olarak görev yapan Musa Eryılmaz, Süper Lig gözlemciliği görevinden istifa ettiğini belirterek, Mersin hakemliğinin kurtuluşu için böyle bir karar aldığını açıkladı.

İstifasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Musa Eryılmaz, Mersin İl Hakem Kurulu'nun geçtiğimiz ay yapılan Mersin Hakemler Derneği seçimlerinde yanlı bir tutum sergilediğini ve Mersinli hakemler üzerinde baskı kurduğunu iddia ederek, "Yapılan baskılar sonucu oluşan kargaşayı, seçim sonrasında kendi adaylarına oy vermeyen hakemlere müsabaka vermeyip, hakemleri bölmelerini önlemek için tüm gayretlerime ve her türlü fedakarlığı göstermeme rağmen, hiçbir sonuç alamamanın üzüntüsü içerisindeyim" diye konuştu.

Yaşanan gelişmeler karşısında Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) sessiz kaldığını savunan Musa Eryılmaz, Mersin'in geçmiş yıllarda hakemlik alanında Türkiye'nin önde gelen illeri arasında gösterilmesine karşın bugün gelinen noktada kentin hakemlerinin başarısıyla değil, bir 'liman kenti' olarak anıldığını, bu durumda MHK'nın ortaya koyduğu yaklaşımın da etkili olduğunu savundu.

Eryılmaz, "Türk hakemliğinin gözde FIFA hakemi Vedat Yüksel ve diğerlerine hiçbir gerekçe gösterilmeden maç verilmemesini eski bir hakem olarak içime sindiremiyorum. Her fırsatta kaybolan güven duygusunu geri getirmek ve adaleti uygulamak için göreve geldiğini dile getiren Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu (GTK), tam tersi uygulamalarla gözlemcilik kurumuna olan güveni kaybettirmiştir. Türk futbolunun son 15 yılına damgasını vuran, Türk futbolunun gelişiminde katkısı sağduyulu herkes tarafından takdir edilen sayın Haluk Ulusoy ve onun dönemini her fırsatta kötülemeyi kendilerine düstur edinen GTK ve MHK'nın bu tavırları hakemliğe 24 yılını vermiş olan beni derinden rahatsız etmiştir. Bu nedenle 24 yıldır mensubu olmaktan onur duyduğum Türkiye Futbol Federasyonu'nda 4 yıldır büyük keyifle yürüttüğüm Üst Klasman Gözlemcisi görevini, dile getirdiğim nedenlerden dolayı bırakıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 15:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?