8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Erzak için birbirlerini ezdiler

Mersin'de, Kızılay'ın Ramazan ayı dolayısıyla yaptığı erzak dağıtımında izdiham yaşandı. Bir poşet erzak alabilmek için Kızılay binasının çevresinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, kapıdan içeriye girmek için adeta birbirini ezdi.

Kızılay'ın her yıl geleneksel olarak yaptığı yardım dağıtımında bu yıl erzak almak isteyen vatandaşlar birbirini ezdi. İçerisinde kuru erzağın bulunduğu poşeti alabilmek için sabahın erken saatlerinde Kızılay binası önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, dağıtımın başlamasıyla birlikte ön sıralara girmeye çalıştı. Kadınların ve çocukların ağırlıklı olduğu kuyruğu Kızılay çalışanları düzeltemeyince, polis devreye girdi.

Polisin gelmesiyle vatandaşlar biraz sakinleşirken, bu kez de kuyrukta bekleyen bazı vatandaşlarla polis arasında tartışma yaşandı. Bu arada, çevik kuvvet polisi de Kızılay binasının önüne gelerek, önlem aldı. Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şube Başkanı Selçuk Erdur, her yıl yaptıkları yardımları, bu yıl da hayırsever vatandaşların katkılarıyla devam ettirdiklerini belirterek, "Kızılay'ın vatandaşlara yapmış olduğu yardımlar bundan sonra da hayırseverlerin katkılarıyla devam edecek. Şu an için bin 500 kişilik yardım poşetimiz bulunuyor ancak, vatandaşların ilgisi de oldukça yoğun. Bize daha çok katkı sağlanırsa, biz de vatandaşlarımıza bu yardımları yapmaya devam edebiliriz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 13:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?