3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Eşekle kurban derisi topladılar

Silifke ilçesine bağlı Çatak köyünde, araçların gitmediği yerlerde kurban derileri eşeklere yüklenen selelerle toplandı.

Çataklılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Rıza Dereli, Türk Hava Kurumu'na (THK) kurban derisi toplamak için araçların gidemediği yerlerde eşekle kurban derisi topladı. Eşek sırtına yüklediği seleye THK bayrağı asarak deri toplayan Dereli, "Kurban derilerini toplayabilmek için araçların gitmediği yerlerden derileri alıp köy merkezine getiriyoruz. Böylelikle THK'ya biraz olsun katkı sağlamış oluyoruz" dedi.

THK Silifke Şube Başkanı Mustafa Arıcan ise yaptığı açıklamada, dağlık kesimlerde her yere araçlarla gidemediklerini belirterek, "Çatak köylüsü de araçların gidemediği yerlere eşekle giderek deri toplamış. Bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Arıcan, 10 bin adet kurban derisi toplandığını ve 80 bin YTL gelir elde edildiğini ifade ederek, "THK Silifke Şubesi olarak 80 bin YTL değerinde toplam 10 bin adet keçi, koyun ve büyükbaş kurban derisi topladık. Geçen yıl ise 10 bin 200 adet deri toplamıştık. Topladığımız derilerden elde ettiğimiz gelirlerin yüzde 40'ı Türk Hava Kurumu'na, yüzde 60'ı ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, Çocuk Esirgeme Kurumu'na, Kızılay'a ve Diyanet Vakfı'na gönderilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 17:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?