2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Eshab-ı Kehf'te turizm atağı

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar) mağarasının bulunduğu alan Avrupa standartlarında bir otele kavuştu.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Eshab- Kehf Oteli’ni hizmete açan işadamı Aydın Balcı, amaçlarının bölge turizmine katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Eshab-Kehf’e her yıl binlerce insanımızın yanı sıra bir çok yabancı turist ziyarete gelmektedir. Bu insanlarımızı daha uygun şartlarda ağırlayabilmek için bir bölge insanı olarak yatırım yapmayı düşündük. Bizlere destek veren tüm bürokratlarımıza böylesine çok amaçlı bir tesisin kazanılmasında yardımcı olduklarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Kaymakam Abdulhamit Erkovan ise yaptığı konuşmasında bölgelerinde böyle bir tesisin kurulmasının kendileri için onur kaynağı olduğunu belirtti. Erkovan daha sonra açılış kurdelesini, otelin sahibi Aydın Balcı’nın eşi Hürü Balcı ile birlikte kesti.
Eshab-ı Kehf Oteli’nin açılış törenine Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Emniyet Müdürü Halit Tekyürek ve Vakıflar Bölge Müdürü Osman Yaylı da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 15:41:52
Güncelleme :24 Mart 2008 Pazartesi 15:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?