5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eshab–ı Kehf’te Hıdrellez coşkusu

Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 15.’cisi düzenlenen Eshab–ı Kehf’te Hıdrellez etkinlikleri gerçekleştirildi.

Eshab-ı Kehf Mağarasının bulunduğu tepede yapılan etkinlik ilk olarak Bursa Mehteran Bölüğü'nün tören alanına girmesi ve konseri ile başladı. Daha sonra sahne alan Aşık İmami kahramanlık türküleri seslendirdi.
Etkinlik, baklava, humus, cezerye, şalgam ve bisiklet yarışmasında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verilmesiyle devam etti.

Ankara ve İstanbul’dan gelen Türkiye’nin tanınmış mevlithanlarından Adem Karabey, İsmail Coşar, Amir Ateş ve duahan Hasan Yeşiller ilahiler okudu.
Bu yıl 15’ncisi düzenlenen Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez etkinliklerindeki amaçlarının bu gizemli kentin daha güzelleşmesini ve tanıtılmasına vesile olmak olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu kutsal mekanda yapılan etkinliklere emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.
Etkinlikler, Halil İbrahim Sofrası ile toplu olarak kılınan öğlen namazı ile son buldu.

Öte yandan etkinlikte, gösteri yapan yamaç paraşütçüler gösteriyle büyük ilgi gördü. Etkinliğe Mersin Milletvekili Akif Akkuş, Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba, MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli, belde belediye Başkanları, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 18:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?