3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Eşi terk edince, ortada kaldılar

Mersin'in Silifke ilçesinde bir kişi, 9 yıllık eşi 6 ay önce evi terk edince 3 çocuğuyla birlikte perişan oldu.

Silifke'ye bağlı Çaltıbozkır köyünün Dereköyü mevkisinde yaşayan Ergü Deke (41) ve Funda Deke (25) çiftinin yuvası geçim sıkıntısı bozuldu. Yaşadıkları sıkıntıya dayanamayınca başka bir evlilik yapmak için evi terk eden Funda Deke'nin eşi Ergü Deke çocukları Cennet Simge (8), Sebahat (7) ve Yiğitcan (2) ile zor günler yaşıyor.

Devlet büyüklerinin kendilerine sahip çıkmasını istediklerini belirten Ergü Deke, "Eşimle 9 yıldır aynı evi aynı hayatı paylaşıyorduk. Belfıtığı rahatsızlığım nedeniyle başkalarının işinde çalışamıyorum. Eşim Funda gidince çocuklarımla zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Elimden geldiği kadar yemek yapmaya ve çamaşır yıkamaya çalışıyorum ama nereye kadar. Geçim sıkıntımızın dışında hiçbir sorunumuz yoktu. 6 ay önce gitti ve duyduk ki başka biriyle evlenecekmiş. Evlatlarıma yansıtmamaya çalışıyorum. Çocuklarımın geleceği beni endişelendiriyor. Büyüklerimiz bize yardım etsin" dedi.

Devletin kendilerine verdiği 2 inekten başka bir gelir kaynakları olmadığını anlatan Deke, "Rahatsızlığım nedeniyle bir iş yapamıyorum, devletimizin imkanları ile aldığımız iki inekle idare ediyoruz. Fakat eşim gidince inekleri sağmak 8 yaşındaki büyük kızım Cennet Simge ve bana düştü. Çocuklarımın yaşıtları parklarda oynarken benim yavrularım inek sağıyor, ev temizliyor" diye konuştu.

Çocukları için yapamayacağı hiçbir şey olmadığını ifade eden Deke, "Anneleri yavrularımızı da terk etti ama onlar benim her şeyim. Onlara iyi bir yaşam sunabilecek ne param var ne de sağlığım. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurdum cevap bekliyorum. Devletimizden kendim için olmasa da yavrularım için yardım istiyorum, lütfen bizim sesimizi duysunlar" dedi.

"Annemiz gitti ama biz gitmeyeceğiz" diyen, 8 yaşındaki Cennet Simge ve 7 yaşındaki Sebahat Deke kardeşler ise, "Okuyup, çalışıp babamıza biz bakacağız. Büyüklerimiz bize yardım etsin, okula göndersin. Babamız hasta ve bu haliyle bize yemek yapıyor, çamaşırlarımızı yıkıyor ve ineğimizi birlikte sağıyoruz. Bizler çok zor durumdayım Allah'ımıza dua ediyoruz bize yardım etsinler diye" şeklinde konuştular.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 13:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?