3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Eski bakan ve valilere plaket

Mersin Valiliği ve Mersin Üniversitesi tarafından ortaklaşa organize edilen 'Mersin Sempozyumu' kapsamında düzenlenen 'Gala Yemeği'nde Mersinli eski bakan ve valilere teşekkür plaketi takdim edildi.

Mersin ve yöresiyle ilgili her türlü toplumsal, kültürel, ekonomik, coğrafi ve çevresel konuların bilimsel bir ortamda tartışılıp, kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla organize edilen 'Mersin Sempozyumu' çerçevesinde Hilton Oteli'nde bir 'Gala Yemeği' gerçekleştirildi.

Buradaki etkinliğe; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, İçişleri eski Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Mersin'in eski valilerinden Fahri Öztürk, Özdemir Hanoğlu ve Akif Tığ'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumla birlikte kalbi Mersin için çarpan, kalemi Mersin için yazan insanları bir araya getirebilmenin yanında kente hizmet etmiş bütün insanlara vefa borcu duyduklarını dile getirmek istediklerini kaydeden Aksoy, “Umuyorum ki bu belgeler, onların zaten gönlünde varolan Mersin'i bir hatıra olarak gözlerinin önünde süslemeye devam edecektir” dedi.

Konuşmaların ardından İçişleri eski Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Mersin'in eski valilerinden Fahri Öztürk, Özdemir Hanoğlu ve Akif Tığ ile birlikte Mersin'e çeşitli alanlarda hizmet etmiş, Mersin'de iz bırakmış kişilere teşekkür belgeleri, Vali Aksoy tarafından takdim edildi. Aksoy'a da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Kasım 1937'de Mersin'e yapmış olduğu ziyaretinde çekilen bir fotoğrafı hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 18:06:12
Güncelleme :20 Kasım 2008 Perşembe 18:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?