4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Eski başkan serbest kaldı

ESKİ BAŞKAN OMUZLARDA KARŞILANDI

Mersin'in Erdemli ilçesinin eski belediye başkanı Musa Mutlu çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mutlu’nun serbest bırakıldığının duyulmasıyla birlikte Erdemli Devlet Hastanesi kavşağına toplanan yaklaşık 200 kişi Mutlu’yu omuzlarda karşıladı.

Yaklaşık 10 ay önce tutuklanarak cezaevine konan Musa Mutlu, hakkındaki zimmet suçlaması sebebiyle 4. kez çıktığı Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mutlu, serbest kalması ile birlikte Avukatı Hüseyin Serin, ailesi ve yakın dostları ile birlikte Erdemli’ye geldi.

Erdemli merkezi girişinde bulunan Hastane Kavşağı’nda toplanan yaklaşık 200 kişi Mutlu ve beraberindekileri karşıladı. Burada omuzlara alınan Mutlu, dostları ile tek tek selamlaşıp hasret giderdi.

Musa Mutlu daha sonra beraberindekilerle birlikte AK Parti İlçe Başkanlığına geldi. Parti binası önünde Mutlu ve beraberindekileri İlçe Başkanı Halit Çortul tarafından karşılandı.

Parti binasında kısa bir açıklama yapan Mutlu, "Güneş balçıkla sıvanmaz. Ben şimdi karşınızdayım. Ne kadar iftira atsalar, uğraşsalar ben şimdi yine karşınızdayım. Benim için dua edenler ve bana inananlar bilsinler ki Musa Mutlu kaldığı yerden devam edecek. Ben hep Allah’a güvendim. Allah’tan daha güçlü bir şey var mı?" dedi.

"Garibanların duası ve bir de kader birliği yaptığımız avukatım Hüseyin Serin sayesinde yine sizinleyim" diyen Mutlu, "Musa Mutlu artık düştüğü yerden kalkacak, öyle yağma yok. En kısa sürede basın toplantısı yapacağız. Musa Mutlu hırsızlıkta yapmadı, arsızlıkta. Herkes bunu böyle bilsin” diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Halit Çortul ise Mutlu’ya 'hoşgeldin' diyerek, “5 yıl Erdemli’ye hizmet edip de sonucunda böyle bir hadise ile karşılaşmak çok üzüntü verici bir durumdur. Kendisini yeniden aramızda görmekten mutluyuz” şeklinde konuştu.

ESKİ BAŞKAN OMUZLARDA KARŞILANDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 13:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?