5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eski başkanın sergisi ilgi gördü

ESKİ BAŞKANIN SERGİSİNE BAŞKANLAR AKIN ETTİ

Mersin’in Tarsus İlçesinde Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde açılan Sayım Koç’un yağlıboya resim sergisinin açılışı büyük ilgi gördü.

Mersin Güzelyayla eski Belediye Başkanı olan Sayım Koç’un 22’nci kişisel resim sergisinin açılışında belediye başkanları da bir araya geldi.

Açılışa Tarsus Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Güzelyayla Belediye Başkanı Yakup Yeni, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Özel Bahşiş Belediye Başkanı Mustafa Sarı, Yeşiltepe Belediye Başkanı Salah Gökmen, Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli, sivil toplum örgütü başkan ve temsilcilerinin yanı sıra sanatsever Tarsuslular katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Sayım Koç, çok duygulu olduğunu belirterek, Tarsus’ta ikinci resim sergisini açtığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Serginin açılışında büyük emekleri geçen başta Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür eden Sayım, Tarsusluların sanata ve sanatçıya önem vermelerinin sevindirici olduğunu dile getirdi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Sayım Koç’un değerli bir sanatçı olduğunu dile getirerek, “Sayın Koç belediye başkanlığı döneminde sanata büyük emek vermiştir. Şimdi daha fazla zamanı var. Artık uluslar arası resimler yapacağına inanıyorum” dedi.

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan ise yaptığı konuşmada, “Sayım Koç, bizleri Toroslar’a götürdü. Yaptığı resimlerle Toroslarda yaşamı anlatmış. Eline sağlık çok güzel işlemiş. Resim sergisinin hayırlı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, ressam Sayım Koç’a plaket verirken, protokol üyeleri 59 eserin resmedildiği sergiyi beğeniyle gezdiler.

ESKİ BAŞKANIN SERGİSİNE BAŞKANLAR AKIN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 10:49:00
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 13:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?