5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eski hükümlülere meslek kursu

Silifke Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından eski hükümlülere meslek edindirme amaçlı kurs açıldı.

Eski hükümlülere meslek edindirme amaçlı "iş makinesi operatörlüğü" eğitim kursu, Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı’nın onayı ile başlatıldı.

Silifke Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünce hazırlanan meslek edindirme projesinin 20 gün süreceği, 15 Haziran 2009 tarihinde başlayıp 10 Temmuz 2009 tarihinde sona ereceği bildirildi. Kursun teorik kısmının Makine Mühendisi Mehmet Nuri Şimşek tarafından verileceği, pratik kısmının ise Silifke Belediyesinin desteğiyle devam edeceği kaydedildi. Ayrıca kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara İş-Kur İl Müdürlüğünce hazırlanacak sertifikaların kursiyerlere verileceği açıklandı.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Savcısı Nebi Kurtgöz, "Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan meslek edindirme kursunun ceza evinden salıverilen eski hükümlülerin topluma kazandırılmaları, meslek sahibi olmalarının, toplum içinde sağlam bir yer edinmeleri açısından çok önemlidir. Eski hükümlü ve suçtan zarar gören mağdurların karşılaştıkları sorunların çözümüne yardımcı olmak, meslek edinmelerinin sağlanmasına katkıda bulunmak gibi görevleri olan koruma kurulu bundan sonraki süreçte çalışmaları devam edecektir" dedi.

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdür Soydan Çetinkaya da, Ceza İnfaz Kurumundan salıverilen eski hükümlülerin topluma kazandırılmaları açısından çok önemli olan meslek edindirme kursunun hazırlanması ve başlatılması sürecine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 14:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?