4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Eski köye yeni adet gelecek

ESKİ KÖYE YENİ ADET GELECEK

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ile Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) tarafından ortaklaşa yürütülecek olan 'Eski Köye Yeni Adet' adlı projeyle, dağ köylerindeki öğrencilerin yanı sıra iş hayatına atılmaya hazırlanan gençlerle birlikte toplam 7 bin 650 kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor.

MIP Genel Müdürü John Phillips ve TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Akın, proje kapsamında Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy'un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile biraraya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Mersin Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleme kararı aldığı sosyal sorumluluk projesiyle birlikte 63 dağ köyündeki 126 öğrenciye eğitim verileceği, bunun yanında da TİKAV tarafından özel olarak yetiştirilecek 63 gönüllü MIP çalışanının da proje boyunca yetişkinlere mesleki eğitim vereceği kaydedildi.

İki aşamada yürütülecek olan projeyle; 2010 yılı Ocak-Haziran Dönemi'nde birer hafta arayla dağ köylerindeki öğrencilere bilgisayar ve ilkyardım eğitiminin yanı sıra doğru beslenme, diş bakımı, bulaşıcı hastalıklar, hijyen ve 'Kendime Değer Veriyorum' konularında eğitim verileceği belirtildi. Söz konusu çalışmaların ikinci ayağındaysa; MIP bünyesinde çalışan ve özel olarak seçilen 63 personel projeye dahil edilerek TİKAV tarafından verilecek eğitime tabi tutulacağı, ardından da köylerdeki yetişkinlere

mesleki birikim ve tecrübelerin aktarılacağı kaydedildi. Projeyle birlikte dağ köylerinde toplam 7 bin 560 kişiye ulaşılması hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 15:04:01
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 17:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?