4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Eski köye yeni adet geliyor

ESKİ KÖYE YENİ ADET GELİYOR

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ve Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) tarafından ortaklaşa yürütülen 'Eski Köye Yeni Adet' adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan çalışmalar sürüyor. Projeyle birlikte 21 dağ köyündeki öğrencilere, farklı alanlarda eğitimler verildi.

Sağlık uzmanlarının yanı sıra MIP bünyesinde çalışan ve projede gönüllü olarak yer alan liman çalışanları tarafından yürütülen eğitim etkinliklerine toplam 41 öğrencinin katıldığı bildirildi. Projenin ilk aşamasında öğrencilere 'Kendime Değer Veriyorum' başlığı altında 'Öz Bakım ve Hijyen', 'İlk Yardım', 'Doğru Beslenme', 'Bulaşıcı Hastalıklar ve Diş Bakımı' konularında eğitim verildiği kaydedildi. Öğrencilerin aynı zamanda da 'Bilgisayar Okur Yazarlığı (BOY)', spor ve drama alanlarında gönüllü MIP çalışanlarından eğitim aldığının altı çizildi.

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SDYV) tarafından desteklenen 'Eski Köye Yeni Adet Projesi'nin ilk etabının, eğitim alan öğrencilerin hazırladığı koro, skeç, tiyatro ve dans gösterilerinin yer aldığı veda gecesi ile son bulduğu açıklandı. Gecenin sonunda öğrencilere eğitim sertifikaları takdim edilirken, projenin ikinci aşamasındaysa eğitim sonunda köylerine dönen öğrencilerin, proje kapsamında öğrendiklerini köy halkıyla paylaşmalarının sağlanacağı dile getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 10:52:02
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 14:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?