30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Esnaf da 'değişim'e sıcak bakıyor

ESNAF DA 'DEĞİŞİM'E SICAK BAKIYOR

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkarların Türkiye'nin dinamiği ve aynı zamanda da temel taşı olduğunu vurguladı. Dinçer, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca hayata geçirilen; 'Değişim ve Dönüşüme Destek Projesi'nin önemli bir strateji olduğunu ifade ederek, belirlenen hedefe ulaşılması halinde esnaf ve sanatkarların da bu değişim ve dönüşüme hazır hale getirileceğini söyledi.

Mut Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği tarafından, Mut Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katılan Dinçer, esnaf ve sanatkarların bugün içinde bulunduğu durumu ortaya koyarak, yaşanan sorun ve sıkıntıları dile getirdi. Her türlü sorun ve sıkıntıya rağmen ayakta durmaya çalışan esnafın kıt kanat geçindiğini, kısıtlı sermayesi, alınteriyle de Türkiye'de istikrarın temel taşı olduğunu vurgulayan Dinçer, “Ekonomideki canlılığın birinci derecede sahibiyiz. Bu nedenle de kendimizi asla ama asla hafife almamalıyız” dedi.

Bugün gelinen noktada Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de esnafın adeta yaşam mücadelesi verdiğini anlatan Dinçer, tüm bu olumsuzluklara rağmen yılmayacaklarını ve sonuna kadar mücadele ederek, sorunların üstesinden geleceklerini ifade etti. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca hayata geçirilen; 'Değişim ve Dönüşüme Destek Projesi'nin önemli bir strateji olduğunu savunan Dinçer, projede belirlenen hedeflere ulaşılması halinde esnaf ve sanatkarların da değişim ve dönüşüme hazır hale getirilmiş olacağını savundu.

Mersin genelinde yaklaşık 70 bin esnaf ve sanatkarın olduğu bilgisini veren KOSGEB Mersin İl Müdürü Ali Çelik de, ancak söz konusu esnaf ve sanatkarın da sadece 9 bininin KOSGEB'e kayıtlı olduğunu ortaya koydu. Çelik, KOSGEB'den yardım alabilmenin öncelikli şartının kuruma kayıtlı olmak olduğunu hatırlatarak, kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi. Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Mersin Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mustafa Yılmaz'ın da katıldığı toplantı, slayt eşliğinde yapılan sunumların ardından sona erdi.

ESNAF DA 'DEĞİŞİM'E SICAK BAKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2011 Cumartesi 12:33:02
Güncelleme :5 Şubat 2011 Cumartesi 13:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?