4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Esnaf güvenlikten şikayetçi

Mersin Sevkıyatçı Tüccarlar Derneği Başkanı Timur Men, Mersin Büyükşehir Belediyesi Toptancılar Kompleksi'nde güvenlik sorunu yaşandığını, hal içinde can ve mal güvenliklerinin kalmadığını belirterek, yerel yönetimleri göreve çağırdı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Toptancılar Kompleksi esnafı, hizmet yetersizliği iddiasıyla bir açıklama yaptı. Hamallar Odası Başkanı Hamit Ayhan, Sevkıyatçı Tüccarlar Derneği Başkanı Timur Men ve Hal Koop. 2. Başkanı Hüseyin Vural'ın da destek verdiği açıklamayı, Sevkıyatçı Tüccarlar Derneği Başkanı Timur Men yaptı. Kompleksin aylık 400 bin YTL ticaret hacmi ile kent ekonomisinin kalbi olduğunu vurgulayan Men, "Halimiz, bacası olmayan fabrika gibidir. Burada faaliyet gösteren bizler ve günlük giriş çıkış yapan yaklaşık 10 bin kişi, ne yazık ki kaderimize terk edilmiş durumdayız. Halde can ve mal güvenliğimiz hiç yok, sinekle mücadele ve gece aydınlatmaları yetersiz, hal duvarı delik deliş. Hırsızlık, gasp ve kapkaç, gece gündüz açık açık yapılmaktadır. Bu durumuyla hal kompleksimiz, bırakın yasanın öngördüğü koşullara uymayı, en temel insani koşulları dahi karşılamakta yetersiz kalmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Kendilerinin üzerlerine düşen yasal sorumlulukları yerine getirirken, yerel yönetimlerin sorunlarına karşı duyarsız kaldığını ileri süren Men, konu hakkındaki görüşme taleplerine de karşılık bulamadıklarını iddia etti. Pek çok ilde hal komplekslerindeki güvenlikle ilgili sorunları belediyelerin çözdüğünü dile getiren Başkan Timur Men, Mersin'de ise bu durumun belirsizliğini koruduğunu iddia etti.

Men, "Antalya, Ankara, İstanbul, Kayseri Büyükşehir Belediyeleri, hal komplekslerindeki güvenlik sorunlarını kendileri çözümlemiştir. Bizde ise sürüncemede kalmıştır. Hırsızlık ve gasp olayları nedeniyle çevre il ve ilçelerden gelen tüccar ve pazarcı esnafı, çevre hallere gitmektedir. Bu durumda halimiz büyük maddi kayıplara uğramaktadır. Sorunlarımız çok ancak çözümsüz değil. Yeter ki istenilsin, kısa sürede bu sorunlar çözülür. Dileğimiz yerel yöneticilerimizin kendi alanlarıyla ilgili olarak üzerlerine düşen görevi eksiksiz ve zamanında yapmasıdır" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 23:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?