4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Esnaf ingilizce öğreniyor

TARSUS'TA ESNAF İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

Mersin’in Tarsus ilçesinde turizmin hareketlilik kazanması nedeniyle, esnafın yabancı dil konusunda sıkıntı yaşamaması için çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Tarsus Belediyesi ile Özel Tarsus Amerikan Koleji, ortaklaşa olarak esnaflara yönelik ücretsiz İngilizce kursu açtılar.

3 yıldır sürdürülen proje kapsamında, Tarsus’taki esnafa İngilizce eğitimi verilmekte ve kurs sonunda kursiyerlere sertifikaları dağıtılmakta.

Bu yıl ki kurslar Tarsus Amerikan Koleji içerisinde tahsis edilen bir sınıfta başlatıldı. Tarsus Amerikan Koleji İngilizce Öğretmeni Ms. Ciara Johnson, Müdür Yardımcısı Rüştü Sakallı ve TAC Halkla İlişkiler Sorumlusu Dilem Deniz Yıldırım tarafından verilecek kursa yirminin üzerinde kursiyer katıldı.

İlk derse katılan Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan ile Tarsus Amerikan Koleji Direktörü Mr. Charles Hana, yabancı dilin önemine vurgu yaparak, kursiyerlere başarılar dilediler.

Her hafta Çarşamba günleri bir saat olmak üzere 25 hafta sürecek kurslarda başarılı olacak kursiyerlere sertifika verilecek.

Kurslarda daha çok ifade, pazarlık, tanıtım amacı taşıyan genel olarak gramer dil yapısına bakılmaksızın gelen turistlerle daha kolay anlaşmaya yönelik bir metot uygulanıyor.

TARSUS'TA ESNAF İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 10:56:02
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 14:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?