3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Esnaf krize karşı çözüm üretiyor!

Mersin'de bir et lokantası, ekonomik krize düzenlediği 'Bir dürüme 500 YTL' kampanyası ile direniyor.

Dünyayı saran global ekonomik kriz her geçen gün etkisini arttırarak devam ederken, ülkemizde ise küçük esnaf krize karşı kendince çözümler üretiyor.

Mersin merkez Toroslar ilçesindeki 'Ciğerci Doğan' adlı et lokantasının sahibi Doğan Özgişi, lokantasında krize karşı durabilmek için 'Bir dürüme 500 YTL' adı altında bir kampanya düzenledi.

Kampanyaya 20 gün önce başladıklarını belirten Özgişi, amacının dünyada başlayan ve Türkiye'yi de etkisi altına alan ekonomik krizden çok fazla etkilenmeden bu dönemi daha rahat atlatabilmek olduğunu söyledi. Kampanya kapsamında müşterilerin doldurduğu kuponların bir kutuda biriktirildiğini, her ayın 15'i ile 30'unda, yine müşterilerin huzurunda yapılan çekilişle talihlilerin belirlendiğini ifade eden Özgişi, kampanyadaki ilk talihlinin Ersin Küpüş adlı bir elektrikçi çırağı olduğunu ve hediyesini kendisine takdim ettiklerini kaydetti.

Talihliye hediyesini verdiklerinde onun yaşadığı mutluluğu görmenin kendisine ayrıca bir haz verdiğini vurgulayan Özgişi, kampanyayı en az 6 ay daha sürdürmeyi planladıklarını belirterek, "Burada bir taraftan krize meydan okurken, bir taraftan da aktif bir program uyguluyoruz. Gerçekten bu kampanyanın faydasını da görüyoruz. İşlerimiz krizden çok fazla etkilenmeden devam ederken, bir yandan da asgari ücret tutarındaki hediyemizle müşterilerimizin ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bu şartlarda diğer esnaf arkadaşlarımız da benim gibi düşünüp, benim gibi hareket ederlerse, krizin bizleri çok fazla etkilemeyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 11:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?