2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Esnafa bilgisayar ve Almanca kursu

Erdemli İlçesi Kaymakamı İsmail Demirhan, dünyaca ünlü tarihi ve turistik Kızkalesi beldesinde turizmin bütün yıla yayılması gerektiğini söyledi.

Turizm sezonu öncesinde Kızkalesi Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 120 saatlik Almanca dil ve bilgisayar kursunu bitiren 66 kursiyere, Kızkalesi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Törende konuşan Kaymakam Demirhan, halkın bilgi yönünden iyi yetiştirilip donatılması ve hayata hazırlanmasına her zaman yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti. Demirhan, “İletişim çağının olmazsa olmazlarından bilgisayarı iyi kullanmak, yabancı dil eğitimi almak ve onu kullanabilmek güzel bir olgudur. Kızkalesi, ilçemizde turizmin yapıldığı dünyaca ünlü bir beldemiz. Aynı zamanda turizm destinasyonları (turizm zenginliği) içerisinde bir cazibe merkezi. Beldede yaşayan herkesin turizm bilinci ve şuuru içerisinde olması ve kendini hazırlaması gerekir. Sektörde ne kadar çok yabancı dil bilen olursa hem işletmeye hem de yöreye daha çok faydası olur. Yabancı dil öğrenmek için kursa katılan esnafımızı kutluyor, bu tür kursların değişik dallarda da sürmesini diliyorum" dedi.

Demirhan, Kızkalesi'nde yaşayan herkesin iyi bir hazırlık yaparak turizm sezonuna girmesini ve turizm sezonunun beldede bütün yıla yayılarak yapılmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Belediye Başkanı Necati Kale ise, esnaf ve beldede yaşayan herkesin turizmle iç içe olduğunu, bu nedenle açılan Almanca dil ve bilgisayar kursunun önemli olduğunu ve halkın eğitilmesine yönelik kursların süreceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 13:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?