8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Esnafa diksiyon kursu

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın birlikte düzenlediği "Diksiyon ve Güzel Konuşma Kursu" sona erdi. 

Kursa katılan 13 kursiyere, Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törende konuşan Halk Eğitim Müdür Vekili Dursun Özdemir, 200 saatlik kursun başarıyla tamamlandığını, amaçlarının Türkçe'nin doğru kullanımını topluma yaymak olduğunu söyledi. Özdemir, "Esnaf ve Sanatkarlar Odası, toplumumuzdaki ciddi bir eksiği görerek bizden 'Diksiyon ve Güzel Konuşma Kursu' açılmasını talep etti. Biz de bu talep doğrultusunda 4 Aralık 2006 tarihinde kursu açtık. Türkçe'nin doğru ve güzel kullanımını yaygınlaştırmak için eğitimlerimiz devam edecek. Talep olursa gerek meslek gruplarına hitap eden, gerekse daha farklı kurs taleplerini de değerlendirebiliriz" dedi. 

Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Metik de, belge alan kursiyerleri tebrik ederek, "Esnaf arkadaşlarım, katıldıkları diksiyon kursu ile artık Türkçe'yi doğru kullanarak, müşterilerine daha güzel hizmetler sunacaklar. Üyelerimizden talep gelmesi halinde, Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yeni kurslar açabiliriz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 13:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?