2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Esnafın durumu kötüye gidiyor

Tarsus Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Peşmen, son zamanlarda şartların esnaf için giderek ağırlaştığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede yeniden başkanlığa seçilen Peşmen, kooperatif olarak belli bir mesafe kat ettiklerini belirterek, "840 üyemiz var. Zaman zaman bu üyelerimize yönelik olarak eğitim seminerleri düzenliyoruz. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Hizmet aracımızı aldık. Kısmet olursa en yakın zamanda kendi hizmet binamızı da almak istiyoruz" dedi.

Kooperatif üyelerine yönelik sağlık alanında da hizmetler yaptıklarını ifade eden Peşmen, "Ayrıca para akışımız da hiç durmuyor. Talepte bulunan üyelerimizi hiç geri çevirmiyoruz. Kredilendirme yapabiliyoruz. Ama son zamanlarda şartlar da giderek ağırlaştı. Artık esnaf kredi almakta zorlanıyor. Kefil de bulmakta zorlanan esnafın durumu giderek kötüye gidiyor. Biz elimizden geldiği kadar esnafımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Esnafımızın her zaman yardımcısı ve destekçiyiz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 10:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?