8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

ESOB'dan sağlık atağı

Mersin'de, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ile Özel Mersin Fizik Tedavi Merkezi arasında yapılan anlaşmayla, Bağ-Kur'a prim borcu olan esnaf ve sanatkarlar da sağlık hizmetinden faydalanabilecek.


Prim borcu olan Bağ-Kur'lu esnaf ve sanatkarlara sağlık hizmeti verilmesini kapsayan protokol, Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ile Özel Mersin Fizik Tedavi Merkezi Müdürü Dr. Özgür Evren Yalçın tarafından imza altına alındı. İmzalanan protokolle, Bağ-Kur'a prim borcu olan esnaf ve sanatkar mesleki odaya ve esnaf sicile kaydının devam ettiğini belgelemesi şartı ile fizik tedavi ve rehabilitasyon muayene hizmetinden yararlanabilecek. Yine imzalanan protokolle Bağ-Kur sigortalısı olarak, prim borcu olmayan ve sağlık karnesi kapsamında muayene ve tedavi hakkı bulunan esnaf ve sanatkarlardan sağlık karneleri ile müracaatlarında verilen tüm hizmetler için hiçbir gerekçe ile ek para ödeme talebinde bulunulmayacak. Bağ-Kur sigortalısı olmasını rağmen mevcut prim borçları nedeniyle muayene ve tedavi hakkı geçici olarak engellenmiş ve kısıtlanmış esnaf ve sanatkarlar ise, oda ve sicil kaydı olduklarını belgelemeleri halinde özel koşullar uygulanarak hizmetlerden yararlanabilecek. Buna göre, muayane ücreti söz konusu üyelere 25 YTL olarak uygulanacak.

Muayene sonucuna göre gereğinde uygulanacak fizik tedavi ve rehabilitasyon seansları için TTB'nin belirlediği 75 YTL'nin üçte birine denk gelen 25 YTL artı KDV ücret talep edilecek. Muayene sonucuna göre hastanın fizik tedavi uygulamalarına alınması halinde, muayene ücreti talep edilmeyecek, alınan ücret ilk seans tedavi bedeli olarak tahsil edilecek.

 
ESOB Başkanı Dinçer, Bağ-Kur'a prim borcu olan esnaf ve sanatkarların devletten alamadığı sağlık hizmetini özel sektörle aşmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Bu yönde ilk adımı fizik tedavi ile attık. Bundan sonraki süreçte bu hizmeti diğer branşlarda da almak için çalışma yapacağız. Beklentimiz devletimizin diğer sağlık kuruluşlarında olduğu gibi Bağ-Kur'lu esnaf ve sanatkarlarımızın da prim borcu olduğunda, sağlık hizmetinden yararlanabilmesi konusunda olumlu adım atması ve kanayan bu yaraya merhem olması" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 17:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?