5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

ESOB'tan prim borcu uyarısı!

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, SGK'ya devredilen Bağ-Kur'a 60 ayın üzerinde prim borcu bulunan esnaf ve sanatkarların, 3 Ağustos 2009 tarihine kadar bu borçlarını 60 ayın altına düşürmemeleri halinde, son ödedikleri prim tarihinden itibaren kurumca terklerinin verileceği uyarısında bulundu.

Dinçer, yaptığı yazılı açıklamasında, 1 Ekim.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı yeni Sosyal Güvenlik Kanunu ile birlikte 4-b kapsamındaki devredilen Bağ-Kur'la ilgili bir takım yenilikler getirildiğini hatırlattı.

Yeni Sosyal Güvenlik Kanunu ile birlikte 30 Nisan 2008 tarihine kadar kuruma 60 ayın üzerinde borcu olan 4-b kapsamındaki devredilen Bağ-Kur üyelerinin, bu borçlarını 3 Ağustos 2009 tarihine kadar 60 ayın altına çekmeleri gerektiğini belirten Dinçer, aksi taktirde kurumca son yatırdıkları prim tarihi itibarıyla terklerinin verileceğini kaydetti.

Dinçer, devredilen Bağ-Kur'a olan borçlarını 3 Ağustos 2009 tarihine kadar 60 ayın altına çekmeyerek, terki verilen üyelerin ise, ileride ihtiyaç halinde yaşlılık, ölüm, maluliyet gibi hizmetleri alabilmek için günlük kazanç beyanı verip, günlük kazanç üzerinden bu hizmeti alabileceklerini söyledi.

Talat Dinçer, “Böyle bir durum söz konusu olunca yaşlılık, maluliyet, ölüm gibi bir hizmet almak isteyen ve bugün için 5 bin lira borcu olan bir üye, istediği hizmetten yararlanabilmek için o zaman borcunun 3-4 katı olarak ödeme yapmak zorunda kalacaktır. Esnaf ve sanatkarlarımızın mağdur duruma düşmemesi ve mevcut borcunun 3-4 katı ödeme yapmamaları için söz konusu tarihe kadar borçlarını 60 ayın altına çekmeleri konusunda gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 14:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?