4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Ev bulamayınca inşaata yerleştiler

Silifke'ye bağlı Atayurt Beldesi'nde bulunan Gazi Çok Programlı Lisesi'nde hizmetli olarak çalışan Turgut Türkan, beldede kiralık ev bulamayınca, eşiyle birlikte kapısı ve penceresi olmayan inşaatta yaşamaya başladı. 

Son görev yeri olan Mut Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 2 yıl görev yaptıktan sonra Silifke'ye tayini çıkan 24 yıllık memur Turgut Türkan, kiralık ev bulamadığı için eşi Ülker Türkan ile birlikte 1 aydır inşaatta yatıp kalkıyor. Depresyon hastası olduğunu söyleyen Turgut Türkan, "Hasta olduğum için doktorlar bana 'Akdeniz'de deniz kıyısında yaşamını sürdür, hastalığına iyi gelir' dedi. Biz de buraya yerleştik. Ev aradık, bulamadık. Bulamayınca ilk önceleri tarlada, daha sonra inşaatta yaşamaya başladık. Banyo tuvalet ihtiyacımızı, 300 metre ileride bulunan petrolden karşılıyoruz. İnşallah kısa zamanda ev bulur da bu yaşantıdan kurtuluruz" dedi. 

Ülker Türkan ise, çamaşır ve bulaşık yıkamada zorluk çektiğini ifade ederek, "Bir an önce ev bulup, daha sağlıklı koşullarda yaşamak istiyoruz. Kapısı, penceresi olmayan inşaatta yaşamak çok zor. Güvenliğimiz bile yok. Ne buzdolabımız ne çamaşır makinemiz ne de televizyonumuz var. Ev bulamadığımız için bu eşyalarımızı getiremedik. İlkel şartlarda yaşıyoruz" diye konuştu.
Olukbaşı Mahalle Muhtarı Musa Çevik ise, çilek üretim sezonu olduğu için dışarıdan gelen çilek işçilerinin boş kalan evleri kiraladıklarını belirterek, "Beldemizde çilek mevsimi olduğu için bütün evler işçiler tarafından tutuldu. Çilek mevsiminin bitimine kadar bölgemizde boş ev bulmak mümkün olmuyor" şeklinde konuştu. 

Turgut ve Ülker Türkan çiftinin, Suzan, Esma ve Hülya adında 3 çocukları bulunduğu, ev bulamadıkları için çocuklarını Atayurt'a getiremedikleri öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 13:10:09
Güncelleme :7 Haziran 2006 Çarşamba 13:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?