4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Ev kadınları 'meslek' ediniyor

EV KADINLARI 'MESLEK' EDİNİYOR

Mersinli kadınlar, aldıkları mesleki ve teknik eğitimle birlikte kendi ayakları üzerinde durabilmeyi başarıp, aile ekonomisine de katkıda bulunmak istiyor. Bu noktada da merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nce açılan mesleki ve teknik eğitimlere daha çok kadınların ilgi gösterdiği bildirildi.

Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Güneş Mahallesi Sosyal Tesisleri'nde 2009-2010 Dönemi kapsamında açılan; giyim, makine, kurdele nakışı ve dikiş kurslarında eğitimlerini tamamlayan toplam 40 kadına, düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi. Etkinlik kapsamında kadınların, el emeği göz nuru çalışmalarından oluşan karma sergi de meraklısının beğenisine sunulurken, farklı zaman ve uğraşılarla yapılan ürünlerin de büyük beğeni topladı. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehtap Sili ile Mersin Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Mustafa Özsoy'un da katıldığı törende kurs öğretmenleri kursiyerler de hazır bulundu.

Burada konuşan Mehtap Şili, özellikle ev kadınlarının kendi ayakları üzerinde durabilmeleri noktasında mesleki kurslarına büyük önem verdiklerini ifade ederek, bu noktada da kadınlara sadece mesleki ve teknik anlamda eğitim değil, aynı zamanda da geleceğin anne adaylarına yönelik olarak; çocuk bakımı ve eğitimi, sağlık bilgisi, doğru beslenme ve çevre temizliği gibi konularda da kurslar düzenlediklerini anlattı. Sili, "Bugüne kadar hayatın her alanında ihmal edilen kadınlarımıza yönelik her türlü projeye öncelik veriyoruz. Bu nedenle genç kızlarımızın ve kadınlarımızın meslek kurslarına katılmalarını istiyoruz. Böylece hem evlerine maddi katkı sağlayabilecek, hem de kendilerine olan güvenleri artacak. Özellikle evlenmeye hazırlanan kızlarımız da kazandıkları beceriler sayesinde çeyizlerini kendi elleriyle hazırlayabilecek" dedi.

HEM Müdürü Mustafa Özsoy ise, giyim, makine ve kurdele nakışı kurslarının, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı'nda düzenlenen 5 farklı meslek ve beceri kursunun sonuncusu olduğunu hatırlattı. Kadınlara örnek olmaları açısından kursiyerleri kutlayan, katkı ve destekleri nedeniyle de Akdeniz Belediyesi'ne teşekkür eden Özsoy, önümüzdeki dönemde düzenlenmesi planlanan mesleki eğitim ve beceri kurslarına özellikle kadınlar ve genç kızlardan yoğun talep beklediklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından, açılan kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Törenin ardından da kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmalarından oluşan ürünler, düzenlenen karma sergisiyle meraklısının beğenisine sunuldu.

EV KADINLARI 'MESLEK' EDİNİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 17:25:03
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 09:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?