4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Evde bakım hizmeti başlıyor

YAŞLILARA EVDE BAKIM HİZMETİ

Mersin'in merkez ilçe Mezitli'de kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) hayata geçirilen projeyle birlikte yatalak olan toplam 50 yaşlıya bir yıl boyunca 'evde bakım hizmeti' verileceği bildirildi.

Söz konusu projeyle birlikte; yaşlılara evde bakım hizmeti veren sağlık ekibinin, evde tek başına yaşayan mağdur yaşlıların yanı sıra kimsesiz hastalarla birlikte bakım ve yaşlılık maaşı alan toplam 50 kişiye bir yıl boyunca haftada bir gün olmak üzere evde bakım hizmeti vereceği kaydedildi. Kimsesiz yaşlıların evlerinin temizlenip, hastaların da özel bakımlarının yanında yara, tırnak bakımı, kuaför, berber, banyo hizmetleriyle birlikte yatak, oda ve banyo temizliği yapılırken, gerekli çevre temizliğinin korunması, doktor ve ilaç kontrolleri, hastaneye sevk ve yönlendirme hizmetleri sunulurken, eşya, giyim ve gıda yardımında da bulunulduğu kaydedildi. SYDV'nin yanı sıra diğer gönüllü yardım kuruluşlarının da projeye katkı ve desteklerinin de alınmaya çalışıldığı belirtildi.

Öte yandan, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, projeyle birlikte yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Kuyuluk 5 ve Tece'de de 5 olmak üzere toplam 10 yaşlıya verilen evde bakım hizmetini denetleyen Kıcıroğlu, proje çerçevesinde her gün ortalama 10 yaşlıya gidilerek gerekli hizmetlerin verileceğini söyledi. 'Yaşlılara Evde Bakım Projesi'nin oldukça önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Kıcıroğlu, projenin önümüzdeki süreçte daha da genişletilebileceğini vurguladı.

YAŞLILARA EVDE BAKIM HİZMETİ
YAŞLILARA EVDE BAKIM HİZMETİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 14:41:01
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 14:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?