3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Evden kaçan çocuk sayısında artış!

Mersin'de 2008 yılının Ekim ayında evden kaçan çocuk sayısında adeta patlama yaşandı.

Sokakta çalışan ya da çalıştırılmaya zorlanan çocuk sayısı ise yüzde 50'lik bir artış gösterdi. Tüm bunların yanında 18 yaşından küçük toplam 126 çocuk hakkında çeşitli suçlardan dolayı işlem yapılırken, bu rakam da bir önceki aya göre yüzde 15.6'lık bir artışı ortaya koydu.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün 2008 Yılı Ekim Ayı Faaliyet Raporu açıklandı. Söz konusu raporda Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalara da yer verildi. Buna göre Mersin'de evden ve kaldığı yurttan kaçan çocuk sayısındaki ciddi artış da raporlara yansımış oldu. Ekim ayında evden kaçan 24, yurttan kaçan 13 olmak üzere toplam 37 çocukla birlikte; başka illerden kaçıp Mersin'e gelen 11 çocuk polis tarafından gerçekleştirilen arama çalışmaları kapsamında bulundu.

Bir önceki Eylül ayında ise evden ve kaldığı yurttan kaçan hiçbir çocuğun olmadığına dikkat çekildi. Tüm bunların yanında sokakta çalışan ya da çalışmaya zorlanan çocuk sayısı, Ekim ayında bir önceki Eylül ayına göre yüzde 72 oranında artarak 12'ye yükseldi. Yapılan çalışmalar kapsamında çocuğunu sokakta çalıştıran toplam 5 aileye para cezası kesildi.

Ekim ayı içerisinde Mersin Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Adli Büro Amirliği tarafından, 18 yaşından küçük çocuklar hakkında yapılan işlemlerde de Ekim ayında artış yaşandı. Ekim ayında toplam 126 çocuk hakkında çeşitli suçlar nedeniyle işlem yapıldı. Hırsızlık, kapkaç, yağma, bıçaklama yaralama, darp, uyuşturucu madde bulundurma, terör örgütü eylemlerine katılma ve yaralama gibi olaylara karıştığı için hakim karşısına çıkartılan çocuk sayısı Eylül ayına göre yüzde 15.6 arttı.

Mahkemeye çıkartılan 126 çocuğun 13'ü tutuklanırken, 113'ü de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 11:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?