5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Evka projesi tamamlandı

EVKA PROJESİ TAMAMLANDI

Mersin'de ev kadınlarının kişisel gelişimlerine katkı sunulması amacıyla merkez ilçe Toroslar Belediyesi ile Mersin Rotary Kulübü tarafından ortaklaşa yürütülen; 'Ev Kadınları Eğitimi (EVKA) Projesi'nin tamamlandığı bildirildi.

Toroslar Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim çalışmaları kapsamında ev kadınlarına; 'Çocuk Sağlığı', 'Kalp Sağlığı ve Beslenme', 'Kadın Doğum', 'Hukuk' ve 'Aile İçi İletişim' konularında bilgiler verildiği kaydedildi.

Eğitimlerin son ayağındaysa Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Mersin İl Müdürü Ali Çelik'in katılımıyla 'Girişimcilik' konu başlığı altında bir seminer gerçekleştirildi. KOSGEB hakkında katılımcılara bilgi veren Ali Çelik, kurum olarak Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de hayata geçirilen proje ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, Türkiye ekonomisinin hızlı ve sürdürülebilir büyümesi için kadınların, işgücüne daha yüksek oranlarda katılması gerektiğini savundu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, 7 haftalık bir süreci kapsayan 'EVKA Projesi' ile birlikte kadınların girişimcilik ruhun desteklenmesinin yanında sağlık, eğitim ve hukuk gibi konularda temel bilgilerle donatıldığını anlattı. Tüm bu eğitim çalışmalarıyla birlikte kadınların toplumsal hayattaki konumunu güçlendirmeyi amaçladıklarının kaydeden Hamit Tuna, mesleki eğitimlerle birlikte özellikle kadınları tüketici pozisyonundan çıkartıp üreten bir konuma getirdiklerini, onların kendi ürünlerini satıp pazarlayarak, aile ekonomilerine de katkıda bulunmaları için gereken imkanı da sunduklarını söyledi. Tuna, proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim çalışmalarına katılan ve başarılı olan ev kadınlarına da 6 Ocak Çarşamba günü düzenlenecek bir törenle sertifikalarının takdim edileceği bilgisini de verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 15:41:04
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 17:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?