5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eyiceoğlu, muhtarlarla buluştu

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenerek, "Biz Kılıçdaroğlu gibi şovmenlik yapıp da çamurlu yer aramıyoruz. Çünkü kentin her yeri çamur içinde" dedi.

Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Mustafa Eyiceoğlu, projelerini anlattı. Toplantıda; AK Parti Akdeniz Belediye Başkan Adayı Hacı Özkan, Yenişehir Belediye Başkan Adayı Cenk Cenkcimenoğlu ile Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Erşahin de hazır bulundu.

Burada konuşan Eyiceoğlu, yerel yönetimlere parti olarak büyük önem verdiklerinin altını çizerek, bu noktada da yerelde en büyük fedakarlık ve özveriyi muhtarların gösterdiğini ve bugün gelinen noktada da muhtarlara değer veren tek partinin AK Parti olduğunu savundu. Eyiceoğlu, muhtar maaşlarında yapılan iyileştirmelerin de parti olarak kendilerinin muhtarlara verdiği değeri de ortaya koyduğunun altını çizdi. Maaşlarda yapılan bu iyileştirme yeterli olmadığını belirten Eyiceoğlu, "Federal sisteme geçilmeye çalışılıyor" şeklindeki söylemlerle de söz konusu iyileştirmelerin de engellenmek istendiğini anlattı.

Bugün gelinen noktada Mersin'de görev yapan muhtarların, Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşemediğini ileri süren Mustafa Eyiceoğlu, kendilerinin göreve gelmesi halinde de belediyeyi tek başlarına yönetmeyeceklerini, aksine belediye yönetiminin bin kişiden oluşacak bir kurul tarafından yönetileceğini ve bu kurulun içinde de; muhtarların yanı sıra sivil topum kuruluşu temsilcilerinin de yer alacağı bilgisini verdi. Eyiceoğlu, muhtarlara da kendilerinin seçeceği, bilgisayar kullanmayı bilen ve halkla ilişkiler konusunda uzman bir personel tahsis edeceklerinin sözünü verdi.

Belediye konusundaki tüm bilgilendirmelerle birlikte halka kurulacak tüm bağlantıların da muhtarlıklar aracılığıyla yapmak istediklerini dile getiren Eyiceoğlu, 'e-Belediye Projesi'ni hayata geçireceklerini, Kent Konseyi'ni de 3 ayda bir toplayıp, kent sorunlarını masaya yatırarak çözüm yolları arayacaklarını ifade etti.

"Mersin'de en büyük sorun işsizlik ve vatandaşın hak ettiği hizmeti bulamaması olduğunu ileri süren Eyiceoğlu, "En ucuz suyu mal edip, en pahalıya satan tek il biziz. Alt yapı sisteminden yaralanamadığımız halde soygunculukla katı atık parası alınıyor halktan. Bu soygunculuğa dur demenin zamanı gelmiştir. 2006 yılında Sağlık Bakanı Recep Akdağ geldi. Toroslar Devlet Hastanesi'nin Mersin için yeterli olmadığını, buraya yeni bir hastane yapılmasını önerdi. Ama Macit Özcan o gündür bugündür hala imar planı çıkartmadı. Hastane yapılacak yerin imar işi, özel bir şirkete bırakılmış. 400 yataklı 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bir hastane planını Macit Özcan yok saymıştır. Bu şekilde devam ettiği sürece Mersin kaybetmeye ve yok almaya mahkumdur" dedi.

Kentin her alanda geri kaldığını savunan Mustafa Eyiceoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yolların ve mahallelerin perişanlığını, pisliğini, harap olmuşluğunu görmeyen yok ama biz CHP'nin İstanbul Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu gibi gidip şovmenlik yapmıyoruz. Çamur olan yerler aramıyoruz. Çünkü her yer yol çamur, her mahalle çamur göleti gibi. Mersin'de marka bir şehir yaratmak için el ele 'ak belediyeciliği' Mersin'de kazandırmamız gerekiyor."

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 17:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?