5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eyiceoğlu, tarihi mirasa sahip çıkacak

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceolu, kent merkezinde yer alan tarihi yapıların restore edilip, modern bir yapıya kavuşturacaklarını ve böylelikle de kentin kalbinin yeniden atmasını sağlayacaklarını söyledi.

29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere öncesinde, Mersin için 33 ayrı proje hazırlayan Mustafa Eyiceoğlu, her gün bir projesini açıklamaya devam ediyor.

Mersin'in tarihsel mirasına sahip çıkılarak, gelecek kuşaklara aktarılması noktasında; 'Mersin Tarihi Kent Merkezini Canlandırma Projesi'ni hazırladıklarını anlatan Mustafa Eyiceoğlu, tarihi kent merkezinin değerini ortaya koyarak, toplumun tüm kesimleri tarafından söz konusu değerlerin sahiplenilmesini sağlayacaklarını belirtti.

Mersin'in köklü bir tarihi geçmişe sahip olduğunun altını çizen Eyiceoğlu, ancak bu mirasın uzun yıllar sahipsiz kaldığını ve bugün gelinen noktada da kent merkezinde yer alan tarihi yapıların bir çöküntü haline geldiğini ileri sürdü.

Eyiceoğlu, "Kentin doğusunda Uray Caddesi ve Latin Katolik Kilisesi, batısında Ortodoks Kilisesi, kuzeyinde İstiklal Caddesi ve güneyinde de Atatürk Parkı ile sınırlı olan; tarihi kent merkezi bugün canlılığını yitirmiştir. Özellikle Atatürk Caddesi ve çevresindeki işletmeler arka arkaya kapanmaktadır. Son derece basit uygulamalarla canlandırılması mümkün olan bu bölgelerde, belediyenin iş bilmezliği yüzünden, insanlarımız siftah bile edemeden kepenk kapatıyor" dedi.

Bölgenin mevcut durumuna rağmen yine de kentin kalbi durumunda olduğunu ifade eden Eyiceoğlu, Mersin'e hayat verilebilmesi noktasında ilk önce kentin kalbinin düzenli çalıştırılması, merkezinin canlandırılması gerektiğini savundu. Eyiceoğlu, hazırlamış oldukları proje kapsamında; Zafer Çarşısı olarak da bilinen Bit Pazarı'nın ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde, işlevsel ve modern bir yapıya kavuşturulacağını, bunun yanında Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı'nın da çirkin görüntüsünden kurtarılarak, tarihi hanın restore edileceğini ve kent merkezinde Mersin'in önemli simgelerinden biri haline getirileceğini söyledi.

Eyiceoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Mevcut Balık Pazarı modernize edilerek, balık restoranları, kafeler ve dinlenme alanları olarak yeniden düzenlenecektir. Belediyenin karşısında yer alan Küçük Pazar, Öğretmenevi'ni de içine alacak şekilde yeniden düzenlenecek. Projemizin uygulama süreci boyunca, bölge esnafı hiçbir şekilde mağdur edilmeyecek. 'Tarihi Kent Merkezini Canlandırma Projesi', Mersin Üniversitesi öncülüğünde, uzman kişi, kurum ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla hayata geçirilecek. Böylece kentin kalbi yeniden atacak, bizler de tarihimize, geleceğimize ve gelecek nesillerimize olan sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız."

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 16:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?