5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eyiceoğlu - Özcan atışması

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, kendisini eleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı beceriksizlikle suçladı ve kendi ayıbını örtmek için hükümete yüklendiğini iddia etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmeğin, büfelerden dağıtımı esnasında vatandaşlarca oluşturulan kuyruklarla ilgili tartışmalar sürüyor. Mustafa Eyiceoğlu, yaşananlarla ilgili olarak; "Utanıyorum" şeklindeki yorumuna Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın; "Utanması gereken birileri varsa, o da kendileridir" sözüne sert tepki gösterdi.

Eyiceoğlu, bu tür konuşmaların yerel seçimlerin kalitesi ve seviyesini düşürdüğünü, bu nedenle de Macit Özcan'ı sözünü düzeltmeye çağırdı. "Utanılacak şeylere imza atanlar; şahsımı, partimi ve sayın bakanımızı eleştiremez" diyen Eyiceoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Son 10 yılda Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kasasına milletin vergilerinden, yetimin hakkından, devletin bütçesinden giren 4 milyar doların hesabını veremeyenler bizi eleştiremez."

Özcan'ın, yerel seçimlere 3 ay kala Halk Ekmek Fabrikası'nı yeniden faaliyete geçirerek, kent insanının gözünü boyamaya çalıştığını ileri süren Mustafa Eyiceoğlu, fabrikanın bugün tam kapasiteyle çalıştırılmadığını ve dar gelirli vatandaşların ekmek büfeleri önünde kuyrukta beklemeye mahkum bırakıldığını, bu durumun da asla kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

Türkiye'nin en ucuz suyunun Mersin'de üretilmesine karşın, ülkenin en pahalı suyunun da yine kentte yaşayan insanlara satıldığını ileri süren Eyiceoğlu, kanalizasyonu dahi olmayan bölgelerdeki insanlarda 'atıksu parası' alındığını da iddialarına ekledi. Eyiceoğlu, "Mal varlığının hesabını veremeyenler bizi eleştiremezler. Teknolojiyi kullanmayı bilmeyenler, vizyondan haberi olmayanlar bizi eleştiremezler. Memlekete tek bir çivi çakmadan, sadece siyasi kamplardan beslenmeye çalışanlar bizi eleştiremezler" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı; 'beceriksizlik' ile suçlayan Eyiceoğlu, Özcan'ın kendi beceriksizliğinin faturasını hükümete keserek, ayıplarını saklamaya çalıştığını savundu. Eyiceoğlu, "Mersin'in dört bir yanındaki çukurların sorumluları bizi eleştiremezler. Velhasıl verdiği hiçbir sözü yerine getirmeyenler bizi eleştiremezler. Macit Özcan'ın telaşının nedeni bellidir: Seçimleri kaybedeceğini, AK Parti'nin seçimi kazanacağını görmüş ve telaşa kapılmıştır. Macit Bey'i Mersinlilerin karşısına laf salatasıyla değil, projeyle, vizyonla çıkmaya davet ediyorum. Mersin kamuoyu, Macit Özcan'dan 10 yıldır verip de tutmadığı sözlerin hesabını 29 Mart'ta soracaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 22:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?