5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eyiceoğlu köy köy geziyor

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, belediyeciliğin ak kadrolar elinde başarıya ulaştığını artık herkesin kabul ettiğini belirterek, 29 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin Mersin'de de iktidar olacağını söyledi.

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Eyiceoğlu, merkeze bağlı Parmak Kurdu, Puğkaracadağ, Akdam ve Civanyayla köylerini ziyaret ederek destek istedi. Geçtiğimiz hafta düzenlenen ve Başbakan Revep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yaptığı Mersin'deki mitinge bugüne kadar görülmemiş bir kalabalığın katıldığını vurgulayan Eyiceoğlu, "Bu yoğun kalabalık bir tesadüf değildir. Mitinge katılım gösteriyor ki, kent halkı kötü yönetimden, hizmetsizlikten bunalmış, değişim arıyor. Şehrimizi marka şehir yapabilmek için yerel yönetimlerde AK Belediye başkanlarına ihtiyaç vardır. Büyükşehir Belediyeciliğinin ak kadrolar elinde başarıya ulaştığını herkes kabul ediyor"dedi.

Türkiye'de hizmet veren 16 büyükşehir belediyesinden 12'sinin AK Parti tarafından yönetildiğini hatırlatan Eyiceoğlu, "AK Parti'li belediyeler başarılı bir şekilde yönetiliyor ve dünya standartlarını yakalıyor. 12 büyükşehir belediyesinde dünya standartlarında verilen hizmetler, belediyeciliğin ak kadroların elinde başarıyı yakaladığının kanıtıdır. Ya hizmet kervanına uyarak AK Parti Belediye Başkan adaylarına oy verip hizmet göreceğiz ya da dünyadaki hizmetlerden nasibimiz almadan boş boş oturacağız" diye konuştu.

Köylerde yaşanan en büyük sorunun eğitimsizlik ve işsizlik olduğunu belirten Eyiceoğlu, şöyle devam etti; "Mersin'i AK Belediyelerle tanıştırdığımız zaman oluşturacağımız etüt merkezlerinde, iş edindirme kurslarında gençlerimizi gerekli bilgi ve donanıma kavuşturacağız. AK Parti Hükümeti döneminde 374 bin kişi ev sahibi yapılmıştır. Mersin Büyükşehir Belediyesi ise bir kişiyi dahi ev sahibi yapamamıştır. Çünkü Mersin'e AK Belediyeciliğin hizmet anlayışı yerleşmemiştir. Belediye Başkanı olduğumuz zaman Mersin'de 10 bin kişiyi kira öder gibi cüzi paralarla ev sahibi yapacağız. Konut yapımından dolayı 5 bin kişiye iş kapısı açılacak. Kampus kent projemiz ise 25 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı ile 10 bin kişi iş sahibi olacak. Köylümün ürettiği ürünleri üniversite öğrencisi, turisti satın alacak. Köylüde, şehirlide AK Belediyelerle kalkınacak. Sanayiciler kalifiye elaman istiyor. Sanayicilerin istediği vasıflı işçileri, gençleri meslek edindirme kurslarında eğiterek sağlayacağız."

AK Parti'nin 2009 Mahalli İdareler seçimlerinden Mersin'de ve Türkiye genelinde yüzde 50'nin üzerine oy oranı ile çıkacağını ileri süren Eyiceoğlu, "Geleceğe güvenle bakmak istiyorsanız adresiniz AK Parti Belediye Başkan adaylarıdır. AK Parti ailesine katılarak kalkınma yolundaki ilk adımınızı atın. DTP'nin varlığı MHP'yi, MHP'nin varlığı DTP'yi tetikliyor. Herkese sahip çıkan tek parti AK Parti'dir. 29 Mart kader seçimidir. AK Belediyeler Mersin'de yolsuzluğu, soygunculuğu, vurgunculuğu durduracaktır. AK Parti, halkıyla mutluluğu ve huzuru yaşayan bir partidir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 12:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?