5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eyiceoğlu yine Özcan'a çattı!

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, 10 yıldan bu yana hala kaldırım ve asfalt çalışmalarıyla uğraşan bir belediye başkanının kenti hiçbir yere taşıyamayacağını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında merkez ilçe Toroslar'a bağlı Doruklu, Dalakderesi, Evrenli, Kepirli ve Çelebili köylerine bir dizi ziyaret gerçekleştiren Mustafa Eyiceoğlu, burada köy sakinleriyle sohbet etti. Belediye başkanlığı görevine seçilmesi halinde hayata geçireceği projeler hakkında da bilgi veren Eyiceoğlu'nun hedefinde yine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan vardı.

29 Mart tarihinin aynı zamanda da Mersin'in 'kader günü' olduğunu savunan Eyiceoğlu, kentin önemli sorunları arasında gösterilen çöpün, AK Parti Hükümeti tarafından çözüldüğünü ileri sürdü. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in; "Çöpü, 6 ayda çözerim" sözünü hatırlatan Eyiceoğlu, "Eğer aradan 6 ay geçiyor ve sorun çözülüyorsa, bunu hiç kimse sahiplenemez. 10 yıldır çöpü çözemeyen bir belediye başkanının, Devlet Bakanımız çözüm yolunda söz verdikten sonra çıkıp kamuoyunda; 'Çöpü biz çözdük' şeklinde açıklamalarda bulunup, bundan kendisine pay çıkartması son derece yanlış" dedi.

Mersin'e yapılması planlanan 400 yataklı Devlet Hastanesi inşaatının, Büyükşehir Belediyesi tarafından engellendiğini ileri süren Eyiceoğlu, bu durumun Mersin'de yaşayan insanların hiçe sayılması anlamına geldiğini savundu. Eyiceoğlu, "Hükümet hastane yapmak istiyor, ancak kentin belediye başkanı buna ayak diretiyorsa bu Mersin'e ihanettir. Siyaset hizmet işidir. Eğer bunu yerine getiremiyorsan koltuğu bırakacaksın. Ehil insanlar, hizmeti bilenler yürütecek bu kervanı. Siyaset yaparken; 'Bunu yaparsak hükümetin halkın gözündeki yeri yükselir' diye düşünmeyeceksin. Büyük düşüneceksin. Kendinin değil, kentinin menfaatlerini düşünerek çalışacaksın" diye konuştu.

Bugün gelinen verilen sözlerin yerine getirilmediğini, ancak sözünde durmayanların halkın karşısına çıkarak 5 yıl daha yetki istediğini ve bunun tutarsızlık olduğunu savunan Mustafa Eyiceoğlu, Mersinlilerin kimin kendisine hizmet edip, kimin çalışıp kimin çalışmadığını çok iyi bildiğini anlattı. 10 yıldır hala kaldırım ve asfalt işleriyle uğraşan bir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kenti gelişip, ileriye doğru taşıyamayacağını vurgulayan Eyiceoğlu, "Bugüne kadar yapılmasını planladığı projeleri hayata geçirmeyen bir insanın sözüne güven olur mu?" diye sordu.

Eyiceoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Oyunuzu verdikten sonra pişman olmanın anlamı yok. 2004'ten bu yana Büyükşehir Belediyesi size hizmet etmeliydi. Kimin Mersin için daha çok çalışacağını, daha faydalı işler yapacağına inanıyorsanız tercihiniz de o olsun.1 oy, 5 yıl daha işkence çekmeye neden olabilir. Belediye başkanları vizyon sahibi insanlar olmalı. Kentimizin dünyaya kapılarını açamamasının nedeni vizyon eksikliğidir."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 18:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?