5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eyiceoğlu'na üniversiteli desteği

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, AK Parti'nin gençlere büyük önem verdiğini belirterek, seçilme yaşının 25'e indirilmesinin hükümetleri döneminde gerçekleştirildiğini söyledi.

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, yerel seçimler öncesi destek amacıyla AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu'nu ziyaret etti.

Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Seçim Koordinasyon Merkezi'nde öğrencilerle bir araya gelen Eyiceoğlu, öğrencinin bir oy kapısı olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.

Eyiceoğlu, Mersin'de öğrencilerin barınma sorunu başta olmak üzere ekonomik ve sosyal anlamda büyük sorunlar yaşadığını belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin, CHP'nin başvurusu üzerine yerel yönetimlerin üniversite öğrencilerine burs vermesine yasak getirmesi konusuna atıfta bulunan Eyiceoğlu, "İsim vermek istemiyorum, bir partinin rahatsızlığı dolayısıyla belediyelerin öğrencilere burs vermesi yasaklandı. Biz belediye başkanı olduğumuz takdirde öğrencilere burs veremeyeceğiz ama yardım edeceğiz. Bütün engellemelere karşın Ankara'da, İstanbul'da, Konya'da yapılan öğrenci yardımlarını Mersin'de de etkin hale getireceğiz. Mersin'de hedefimiz 30 bin öğrenciye yardım ulaştırabilmek. Yardımlar, Mersin'de öğrenim gören veya Mersinli olup da başka illerde öğrenim gören öğrencileri kapsayacak. Yapılan yardımlardan ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri yararlanacak. Tabiki yardımlardan en çok fayda sağlayacak olan üniversite öğrencileridir. Barınma konusunda sıkıntı yaşayan öğrencilerimiz için de yurt yapımı planlıyoruz" dedi.

Sosyal yaşam konusunda Mersin'de öğrencilere gereken değerin verilmediğini ifade eden Eyiceoğlu, "Spor merkezleri açarak gençleri sosyal faaliyetlerde geri bırakmayacağız. Belediye araçları her zaman için öğrencilere hizmet için hazır olacaktır. Üniversite öğrencileri için meslek edindirme kurslarını açarak burada teorikte elde olanı uygulama imkanı sağlayacağız. İngilizce konusunda kendisini yetersiz hisseden öğrencilerimiz için ise ücretsiz İngilizce kursları AK Belediyecilikle hayat bulacaktır" diye konuştu.

Hangi ırktan, hangi renkten, hangi dinden olursa olsun her bireye eşit mesafede olacaklarını belirten Eyiceoğlu, bir başkasının hürriyetine saygının çağdaşlığın simgesi olduğunu söyledi

Dünyanın ABD başkanı Barack Obama ile değişim yaşadığını dile getiren Eyiceoğlu, değişim sırasının Mersin'e geldiğini, Mersin'de değişimin adının AK Parti olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin gençlere önem verdiğini kaydeden Eyiceoğlu, şöyle devam etti; "1876'da çıkarılan kanun, 30 yaşını bitirenlere seçilme hakkı tanımış, bu hak 13 Ekim 2006 tarihine kadar bu şekilde devam etmiş. Bu tarihte AK Parti iktidarında yapılan değişiklik ile seçilme yaşı 25'e indirilmiştir. AK Parti gençlerin önünü açmıştır. Mersin olarak kalkınmış, gelişmiş, gençlere önem veren bir marka şehir oluşturmak istiyorsak bunun adresi AK Parti'dir."

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 16:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman akbaş IP: 78.163.67.xxx Tarih : 21.02.2009 21:33:17

mersinde mhpnin alması zor mynetin anketi aynı kişi başka kafelerden 20 kere kulanmış mahmut tat teşkilatı ile barışık birisi değil ve alması zor hikaye yapmayın ve ilerde zaten herşey anlaşılacak akp her türlü götürür kimse hikaye yapmasın mhpnin yüzde 30 küskün nerde chpnin yüzde 30 küskün muhalefet seçim alıcakmış hikaye gülerin ancak