5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eyiceoğlu'ndan Özcan'a ağır suçlama

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, bugün gelinen noktada Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin 400 milyar doları aştığına dikkat çekerek, isim vermeden söz konusu kaynağın Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından hortumlandığını iddia etti.

Mersin merkeze bağlı Çavak, Emirler, Doğulu, Karahacılı köylerine giderek burada seçim çalışmalarında bulunan Eyiceoğlu, köy sakinleriyle yapmış olduğu açık hava toplantılarında Mersin için hazırlamış olduğu projeler hakkında bilgi verdi. Eğer kendisinin belediye başkanı olması halinde; 'ben' değil, 'biz' anlayışıyla hareket edeceklerinin altını çizen Eyiceoğlu, çok konuşmak yerine çok iş yapmayı prensip haline getireceklerini ifade etti ve bugüne kadar kentin hep 'boş vaatler' yüzünden kaybettiğini ileri sürdü.

Eyiceoğlu, “Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı bugüne kadar söz vermiş ama hiçbir sözünü yerine getirmemiş. 1999 yılındaki yerel seçimler öncesinde Mersinlilere; 'Hafif Raylı Sistem Projesi'ni hayata geçirme sözü verip, bugün hala aynı sözün etrafında dönenlere güven olur mu? Ulaşım Master Planı'nı 10 yıl boyunca hayata geçirememiş bir belediye başkanının, 'Hafif Raylı Sistem Projesi'nden bahsetmesi halkı kandırmaktan ibarettir” dedi.

Hizmetin, kentte yaşayan insanlarla buluşabilmesi için tüm imkanları seferber edeceklerini ve yapacakları hizmetin odağına da insanı yerleştireceklerini belirten Eyiceoğlu, Mersin'i yücelteceklerini ve kent insanının hizmetlerden yoksun bırakılmasının önüne geçeceklerini vurguladı. Mustafa Eyiceoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde bugün çalışan işçilerin önemli bir bölümünün kent dışından getirildiğini iddia ederek, bu duruma son vereceklerini, kentin nimetlerinden yine kentte yaşayan insanların faydalanacağını dile getirdi.

Eyiceoğlu, “CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayının engellediği her mahallede 'Hayır Evleri Projesi'ni hayata geçireceğiz. Laz, Çerkez, Alevi, Sunni, Romen, Arap ayrımı yapmaksızın belediyecilik nasıl yapılırmış buna 30 Mart sabahından itibaren herkes şahit olacak” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi'nin bugünkü bütçesinin 400 milyon doları aştığına dikkat çeken Eyiceoğlu, söz konusu kaynağın da Mersin'e hizmet olarak geri dönmediğini iddia etti.

29 Mart tarihinin aynı zamanda bir 'hesap sorma tarihi' olduğunu ifade eden Eyiceoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kentimizin hakkı olan bu parayı kim kendine hak olarak görüp de geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi hiçe sayıp, hortumluyor? 29 Mart'ta hakkı olan paraların nereye gittiğinin hesabını soracaktır benim halkım. Birilerinin, Dubai ve ABD'de birinci dereceden yakınlarının bu paradan nemalandığı ortaya çıkıyor. Dubai kelimesinden gocunanların yarası Dubai'de ve ABD'de çıkıyor. Biz bu hortumu keseriz. Bu finansmanın kaynağı 29 Mart'ta son bulacaktır. Son fırsat 29 Mart, değişim şart.”

Yapılan araştırmalarda Mersin'de AK Parti'nin açık ara önde olduğunu öne süren Eyiceoğlu, aynı sonucun CHP tarafından yapılan anketlerde de öne çıktığını ileri sürdü ve ardından da tüm bu gelişmelerin Mersin'in ak belediyelerle tanışacağının bir göstergesi olduğunu savundu. Eyiceoğlu, değişim ve gelişimin Mersin için bir zorunluluk olduğuna inandığını ve bunu başlatıp, 5 yıl gibi kısa bir zaman diliminde kentte 50 bin kişiye iş imkanı sağlayabilecek tek partinin de AK Parti olduğunun altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 12:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?