5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eyicioğlu: 'Tepki onursal bir davranış'

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta ortaya koyduğu tepkiyle birlikte barış güvercini olarak görülen Türkiye'nin, nasıl bir kartala dönüşebileceğini gözler önüne serdiğini söyledi.

AK Parti Mersin İl Binası'nda merkez ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte ortak bir açıklama yapan Eyiceoğlu, Dünya Ekonomik Forumu kapsamında organize edilen; 'Gazze' oturumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tavrını; insanlık adına büyük ve onursal bir davranış olarak yorumladı.

Eyiceoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla birlikte insanlık suçu işlediğini belirterek, "Başbakan Erdoğan, işlenen zulüm ve uygulanan vahşete alkış tutan ülkelerin de büyük bir insanlık suçu işlediğini söylemiş ve İsrail'in işlediği insanlık suçunu yüzüne karşı okumuştur. Erdoğan, bu çıkışıyla birlikte dünyaya kafa tutan İsrail'i kendisinden özür dilemeye mahkum ve mecbur bırakmıştır" dedi.

Erdoğan'ın toplantıyı terk etmesinin nedeninin; İsrail Cumhurbaşkanı Şaron Peres'i protesto etme değil, İsrail'in işlediği insanlık suçunu Peres'in yüzüne okumasına engel olunduğu için terk ettiğini kaydeden Eyiceoğlu, Başbakanın toplantıyı terk etmesini diplomasiye aykırı bulanlarla, bu tavrı eleştirenleri de 'siyasi rant' peşinde koşmakla suçladı. Eyiceoğlu, konuşması engellenmesi halinde Erdoğan'ın tüm insanlık adına İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e suçlarını tek tek ve delillerle yüzüne karşı okumaya devam edip, İsrail'i dünya kamuoyunun önünde suçlu olarak ifşa etmiş olacağını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın tavrının aynı zamanda İsrail'in, 'barış güvercini' olarak gördüğü Türkiye'nin nasıl bir 'kartal'a dönüşebileceğini de ortaya koyduğunu belirten Mustafa Eyiceoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Peres'in, toplantıyı terk eden Başbakanımızı hemen arayıp özür dilemesi, bu ülkenin ve onun gerçek sahiplerinin gücünü aynı zamanda da kudretini göstermesi açısından aziz milletimiz adına onur vericidir. Dini, dili ve ırkı her ne olursa olsun; zalime karşı mazlumdan yana tavır sergilemeyi insanlık onuru kabul eden AK Parti’miz, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla ve Yörüğüyle tek bir ses, tek bir vicdan olduğunu, 72 milyonluk bir güç olarak dünyaya bir kez daha göstermiştir."

Erdoğan'ın, Türkiye'yi ve İslam Dünyası'nı onurlu bir şekilde temsil ettiğini ve ortaya koyduğu tavrın da asil bir davranış olduğunu dile getiren Eyiceoğlu, bu durumun Türkiye'yi bulunduğu yerden daha da ileriye taşıyacağını, yaşanılan coğrafyada da geçmişte olduğu gibi bugün de bir 'lider' olarak kabul edilmesine neden olacağını savundu. Eyiceoğlu, Gazze'de yaşanan insanlık dramının ardından söz konusu gelişmenin ülke insanının göğsünü kabarttığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 17:57:02
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 18:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜLNARLI IP: 88.254.167.xxx Tarih : 2.02.2009 23:53:31

önce eğitimcimiz sonra belediye başkanımız devamında vekilimiz şimdide inşallah Mersin belediye başkanımız .Durmak yok yola devam