5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eylem yapıp, göbek attılar!

Mersin Defterdarlığı ve Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları, önce eşit işe eşit ücret ve vergi adaleti istemiyle yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı, sonra da davul zurna eşliğinde çifte telli oynayıp halaylar çekti.

Mersin Defterdarlığı önünde toplanan ve burada talep ve istemlerini dile getiren dövizler taşıyan çalışanlara grevdeki Toros Gübre işçileri ile bir süre önce işten çıkartılan liman işçileri de destek verdi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı iş bırakma eyleminde çalışanlar adına açıklamalarda bulunan BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, yapılan düzenlemelerle birlikte ne Maliye Bakanlığı (MB), ne de Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bünyesinde çalışan personelin yaşam koşullarının değişmediğini, ücretlerinde herhangi bir artış olmadığını, bunun yanında ek ödemelerin 5 yıldan bu yana da yapılmadığını ve emekli maaşlarına da yansıtılmadığını anlattı.

Kaya, söz konusu kurumlarda emekli olan personelin yerine yeni personel istihdam edilmemesi nedeniyle iş yoğunluğunun, geçmişe göre daha da arttığına dikkat çekerek, "Yeniden yapılanma adı altında MB ve GİB bünyesinde hayata geçirilen ve 'eşit işe eşit hizmet' ilkesini yok sayan uzmanlaşma nedeniyle iş barışı bozulmaya başladı. Yıllarını bu kuruma vermiş olan emekçiler yok sayıldı. GİB dışındaki MB'ye bağlı birimlerin 'Uzmanlık Sınavları'ndaki mülakat şartı onlarca kez yargı kararıyla ortadan kaldırıldığı halde bu uygulamadan vazgeçilmedi. Aynı masalarda aynı işi yapan emekçilerin, aynı adli, idari, mali ve cezai sorumluluğa sahip personelin arasında oluşturulan ücret adaletsizliği çalışanları derinden sarsmaya devam ediyor" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Defterdarlık ve Vergi Dairesi çalışanları iş bırakma eylemini sürdürdü. Hizmet Binası girişinde davul ve zurnayla eylemlerine devam eden çalışanlar, vatandaşların meraklı bakışları altında çifte telli oynayıp halaylar çekti. Defterdarlığa işlem yaptırmak için gelen kimi vatandaşlar da eylemdeki kamu çalışanlarına alkışlarıyla destek verip çekilen halaylara da eşlik etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 14:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?