2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Eylemcilerin ilk hedefi AKP oldu

Mersin’de Saadet Partisi İl Teşkilatı, ABD’nin Irak’ta sürdürdüğü katliamı protesto ederken, Emek Platformu da AKP önünde SSK’nın devri konusunda hükümeti protesto etti.
Mersin’deki ilk eylem saat 12.00’de Atatürk Caddesi’nde Saadet Partisi Mersin İl Teşkilatı tarafından yapıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde kalabalık, "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail" sloganları attı, "ABD dünyadan defol" pankartları taşıdı.


Burada bir konuşma yapan SP Mersin İl Başkanı Sezai İncesu, ABD ve işbirlikçilerinin bütün hareket ve tavırlarını tamamen kendi menfaatlerine göre ayarladığını ve İslam’a göre hiçbir insani değeri tanımadığını söyledi. İncesu, Irak’ta yaşanan katliamın son örneğinin Felluce’de bir camide savunmasız bir insanın üzerine şarjör boşaltma şeklinde gerçekleştiğini belirterek, "Bunu gerçekleştirenlerin kin ve nefret ölçüsünü her insan tahayyül etmekte zorlanır" dedi.
Türk milletinin özü ile bu milleti idare edenlerin özünün başka olduğunu savunan İncesu, "İnşallah bir an önce aziz millet kendi özünü idaresine de yansıtmak suretiyle yeniden dünyaya yön veren ve mazlumların hesabını soran bir duruma ulaşacaktır. Bizlere düşen en azından normal hayatımızı yaşarken, Amerikan mallarını özellikle kola ve sigarasını boykot etsek Felluce’de camide yaralı bir Müslüman’a sıkılan kurşunun parası bizden çıkmamış olur" diye konuştu.

Mersin’de ki ikinci eylem ise, Emek Platformu’nun AKP İl Teşkilatı önünde gerçekleştirdiği eylem oldu. SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devri ile Köy Hizmetleri’nin tasfiyesine ilişkin yasa tasarılarına karşı eylemlerini sürdüren Mersin Emek Platformu, AKP il binası önüne yaklaşık bin kişiyle geldi.

Platform üyeleri, gerek yürüyüş boyunca gerekse basın açıklaması süresince attıkları sloganlarla, hükümeti protesto ettiler. Sloganlar arasında genel grev ve genel direniş çağrıları dikkat çekerken, hükümet istifaya çağırıldı.

Mersin Emek Platformu adına basın açıklaması yapan Dönem Sözcüsü, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) İl Temsilcisi Ahmet Ekinci, hükümeti "ben yaptım oldu" uygulamalarından vazgeçmeye çağırdı. SSK hastanelerinin ardındaki niyetin özelleştirme olduğunu ileri süren Ekinci, "Sağlıkta daha iyi hizmet vereceğiz diyerek sağlık kurumlarını birleştirmeye çalışan hükümet, diğer yandan Köy Hizmetleri’ni kapatarak özel idarelere devretmekte. Dev kuruluşu 81 parçaya bölerek, ne kadar iki yüzlü olduğunu göstermektedir" dedi.

mersin
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 15:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?