30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Eylemde iki dil gerginliği

MERSİN'DE İKİ DİL GERGİNLİĞİ

Mersin'de Mezopotamya Kültür Derneği'nce düzenlenen ve BDP'li kadınlar tarafından da desteklenen iki dil eyleminde gerginlik yaşandı. Kadınların iki dil talebi, Türk bayraklarıyla protesto edildi.

Bugün öğle saatlerinde 'ana dilde eğitim ve iki dil' taleplerini dile getirmek için Mezopotamya Kültür Derneği önünde toplanan bir grup kadın, Kürtçe pankart ve sloganlarla yürüyüş düzenledi. BDP'li kadınların da destek verdiği yürüyüş öncesi kalabalık, polis tarafından uyarıldı. Ancak uyarıları dikkate almayan kadınlar, Atatürk Caddesi üzerinden Büyükşehir Belediye binası önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüş sırasında zaman zaman terör örgütü ele başısı lehinde de sloganlar attı.

Yürüyüş sonunda Kürtçe olarak basın açıklaması yapılmak istendiği sırada Türk bayraklı protesto olayı yaşandı. Kalabalığın olduğu yerde bir kamyonetin üzerine çıkan ve kendini eski boksör olarak tanıtan Salih Ömürtaş, elindeki Türk bayrağını açarak, "Ben Türk'üm Türk, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" diye bağırdı. Olayını şokunu yaşayan eylemci kadınlar, Salih Ömürtaş'a saldırmak isterken Ömürtaş, polisin müdahalesi ile bulunduğu yerden indirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı. Yaşanan gerginlik ve arbede

polisin müdahalesi ile yatıştırıldığı sırada ise, ikinci bir protesto olayı gerçekleşti. Yakındaki binanın penceresine çıkan bir kadın, elindeki Türk bayrağını dalgalandırarak göstericileri protesto etti. BDP'li kadınlar, bu olaya da yuhalayarak tepki göstererek, "Yaşasın barış" sloganları attılar.

Yaşanan gerginlik sonrası grup, Kürtçe yapılan basın açıklaması ve 'ana dilde eğitimi' simgeleyen gösterinin ardından olaysız olarak dağıldı.

MERSİN'DE İKİ DİL GERGİNLİĞİ
MERSİN'DE İKİ DİL GERGİNLİĞİ
MERSİN'DE İKİ DİL GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 15:34:00
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 09:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?