5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ezan sesine hasret kaldılar

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Hırmanlı Köyü'nün Kemer Mahallesi'ndeki vatandaşlar, cami olmadığı için ezan sesine hasret kaldıklarını ve ezan sesiyle uyanmak istediklerini belirttiler.

Hırmanlı Köyü'nün aşağısında bulunan Kemer Mahallesi'nde cami olmadığı için köylüler, ya köy merkezindeki camiye, ya da 3 kilometre mesafedeki Yeşilovacık Beldesi'ndeki camiye gitmek zorunda kalıyorlar.

Kendilerini ziyaret eden MHP İl Genel Meclis Üyesi Yahya Yılmaz'a sorunlarını anlatan köylüler, mahallelerine en kısa zamanda cami yaptırılmasını istediler. Yıllardır ezan sesine hasret olduklarını ifade eden köylüler, yetkililerden seslerini duymalarını istedi.

Köy Muhtarı Erdoğdu Çilme de, köylerine 15 yıl önce su deposu yapılıp, köy içi şebekenin döşendiğini, ancak bugüne kadar su gelmediğini söyledi. Köylülerin taşıma suyla ihtiyaçlarını giderdiğini vurgulayan Çimle, özellikle yaşlı vatandaşların su ihtiyacını gidermekte büyük sıkıntı çektiğini kaydetti.

70 yaşındaki Ayşe Çelme ile bir tarafı felç olan kayınbiraderi Mehmet Ali Çelme, çeşmelerden su akmadığı için güçlükle de olsa en yakın kaynaktan su getirip, doldurdukları bidonlarda ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söylediler.

Köylülerin su sıkıntısı çekmelerini şaşkınlıkla karşıladığını vurgulayan İl Genel Meclis Üyesi Yahya Yılmaz ise, "Bu çağda köylümüzün su sıkıntısı çekmesi beni gerçekten çok üzdü. Bu köyümüzün su ihtiyacının karşılanması ve Kemer Mahallesine cami yaptırılması için gerekli makamlarla görüşeceğim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 10:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?