2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ezcaneler yarın kepenk kapatacak

Mersin Eczacılar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk Eczacılar Birliği arasında yapılan 2008 Yılı İlaç Alım Protokolü görüşmelerinin tıkanması nedeniyle yarın Mersin'de de eczanelerin kepenklerini kapatacağını söyledi.

2008 Yılı İlaç Alım Protokolü ile ilgili Türk Eczacılar Birliği'nin çok uzun süredir çalışma yaptığını ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) masaya oturtmaya çalıştığını hatırlatan Şimşek, "Kurum, son haftaya kadar masaya bile gelmemişti. Son hafta masaya geldi ancak görüşmeler tıkanma noktasında. Bu durumda eczanelerimiz yarından itibaren vatandaşa SGK güvencesi ile ilaç veremez hale gelecekler. Bu da demek oluyor ki, hastalarımız reçetelerindeki ilaçları ancak kendi ceplerinden karşıladıkları paralarla alabilecekler. Burada sistemin tıkanması söz konusu. Bu vicdani sorumluluğu yaşamamak için pek çok eczacı arkadaşımız yarından itibaren kepenklerini kapatacaklar. Tüm Türkiye'de böyle bir süreç başlamıştır. Eğer bugün içerisinde siyasi irade gerekli çözüm noktasını sağlayamaz ise yarın sabahtan itibaren eczanelerimiz hizmet veremez noktada olacaklar" dedi.

Diyalog noktasını sonuna kadar zorladıklarını savunan Şimşek, "Görevimiz ilaç vermek, halk sağlığına hizmet etmek. Tabii ki halkımızın herhangi bir sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Bu nedenle de diyalog noktasını sonuna kadar zorlayacağız ve çaba harcayacağız. Şu anda görüşmeler Bakanlar Kurulu'na kaldı. Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak kararlar belki de pek çok şeyin ne olduğunu belirleyecek. Ama şu ana kadar dahi görüşmelerin karşı taraf tarafından gerginleştirilmiş olmasının izah edilir bir yönü yoktur.

Tek umudumuz Bakanlar Kurulu'ndan olumlu bir karar çıkmasıdır. Eğer olumlu karar çıkmazsa eczacılar yarından itibaren hizmet veremez durumda olacaklardır. İlk çıkışta süresiz bir kapatma eylemi planlanıyor ama süresi daha sonra belirlenecek. Eczacılarımız seslerini duyuruncaya kadar, yeterli yaklaşım bizlere sağlanıncaya kadar böyle bir tepkiyi göstermeye devam edecekler. Tabii ki burada vatandaşımızın mağdur olmaması bizim için çok önemli. Bunun için de eczacılar olarak çok büyük çaba ve emek harcayacağız.

Şu anda tüm temsilcilerimizle oda binamızda bunun çalışmalarını yapıyoruz. Nöbetçi eczane ve orada çalışan eczacı sayısını arttırarak halkın mağduriyetinin önlenmesi için elimizden geleni yapacağız. Normal nöbetçi eczane sayısının çok daha üstünde nöbetçi eczane oluşturacağız ve hizmeti aksatmamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 17:08:02
Güncelleme :30 Haziran 2008 Pazartesi 17:12:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gokhan IP: 217.10.165.xxx Tarih : 1.07.2008 10:47:56

sizi esefle kınıyoruz.... haddinizi aşmayın.. birilerinin bunlara haddini bildirmesi gerkiyor...