4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Fabrikanın yüzü tuvalde canlandı

FABRİKANIN SOĞUK YÜZÜ TUVALDE CANLANDI

Fabrikaların mekanik, soğuk ve yer yer çirkin olarak öne çıkan yüzü, ressam Ali Meriç'in fırçasıyla estetik bir yapıya kavuştu.

Ressam Ali Meriç, tuval üzerine yağlı boya çalışmalarından oluşan kişisel resim sergisini, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sergi Salonu'nda beğeniye sundu. Serginin açılış kokteyline; Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay, MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, İçel Sanat Kulübü (İSK) Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Sungur'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Meriç'in farklı zaman dilimlerinde üzerinde çalışmış olduğu 42 çalışmasının yer aldığı sergiye ilgi yoğun oldu.

Sergiyle ilgili soruları cevaplayan Meriç, farklı tema ve konu başlıkları atında yapmış olduğu çalışmalarında, ağırlıklı olarak öne çıkan konunun fabrika ve sanayi tesisleri olduğu bilgisini verdi. Fabrikaların mekanik, soğuk ve hatta yer yer çirkin olan yüzünü, sanatsal bir çabayla tuvale yansıtabileceğini ispatlayabilmenin çabası içinde olduğunu anlatan Meriç, söz konusu sanatsal yaklaşımla birlikte fabrikaların bir takım estetik öğelerinin de olduğunu çalışmalarıyla birlikte ortaya koyduğunu, bunda da başarılı olduğu inancını taşıdığını anlattı.

2001 yılından bu yana yapmış olduğu ancak daha önce hiç sergilemediği çalışmalarının da sergide yer aldığına işaret eden Ali Meriç, 'deniz' temasının ise kendisinin sürekli ele alıp, üzerinde çeşitli eserler ürettiği bir tema olduğunu vurguladı. Bir sanatçı olarak denizden vazgeçemeyeceğini anlatan Meriç, "Bu mümkün değil. Çiçeklere gelince onları da seviyoruz ve bitkiler, doğanın vazgeçilmez ve kaybolmaması gereken öğelerinden biri" dedi. Dört ayrı tema üzerinde kurguladığı eserlerinin bir bütün olarak

değil ayrı konu başlıkları altında ele alındığını anlatan Meriç, çalışmalarında da herhangi bir mesaj verme kaygısı da taşımadığını bildirdi. Meriç'in tuval üzerine yağlı boya çalışmalarından oluşan sergisi, 21 Mayıs'a kadar MTSO Sanat Galerisi'nde ziyarete açık kalacak.

FABRİKANIN SOĞUK YÜZÜ TUVALDE CANLANDI
FABRİKANIN SOĞUK YÜZÜ TUVALDE CANLANDI
FABRİKANIN SOĞUK YÜZÜ TUVALDE CANLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 12:15:04
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 12:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?