30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Fasulye üreticisinin yüzü gülüyor

FASULYE ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı yayla köylerinde fasulye hasadı başlarken, 45 derecede hasat yapan üretici alın terinin karşılığını almaya çalışıyor.

Bu yıl yaygın olarak ekimi yapılan fasulyenin fiyatının yüksek gitmesi hasadın ilk günlerinde üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, taze fasulye fiyatlarının üreticiler açısından geçen yıla göre daha iyi seyrettiğini söyledi.

Bu yıl fiyatların üreticilerin beklentilerini karşılar düzeyde olduğunu belirten Dölek, “Fiyatlar 1 TL’nin altına düşmedi. Şuan yerinde Sarıkız fasulye 1 TL. Bunun yanında Sırık ve Barbunya ise 1,5 TL’ye alıcı buluyor. Fiyatların bu şekilde seyretmesi üreticimizin beklentilerini karşılayacak gibi” dedi.

Sıcak havaya karşın üreticilerin fedakarca davrandığına da dikkat çeken Dölek, üretim faaliyetini zor koşullara rağmen sürdüren çiftçilere kolaylıklar ve bol kazanç dileyerek teşekkür etti.

Erdemli’ye bağlı Karayakup Köyü’nün Muhtarı Ahmet Özger de köylerinin meyvecilik yanında sebze üretiminin de giderek yaygınlaştığını belirterek, “Köyümüzde yaklaşık 500 dönüm arazi üzerinde sebze üretimi gerçekleştiriliyor. Bununda içinde domates ağırlıklı olmak üzere fasulye, az da olsa biber ve patlıcan üretimi yapılıyor” diye konuştu.

Köylerinde fasulye hasadına başladığını ifade eden Özger, “Köyümüz Olukönü Mahallesi’nde fasulye hasadı başlamış bulunuyor. Köyümüzde bu yıl yaklaşık 200 dönüm arazide fasulye ekimi yapıldı. Havanın sıcak gitmesine rağmen üreticilerimiz, kaliteli ürün yetiştirme gayretini sürdürüyor” dedi.

Köyde fasulye üreticiliği yapan Elif Atalay ise sıcak hava dolayısıyla üreticilerin hasat sırasında güçlük çektiğini belirterek, “Gündüz 45 dereceye ulaşan sıcaklığa rağmen hasat yapıyoruz. Dönümde bir seferde 400 kilogram kadar verim bekliyoruz. Şuan ki fiyatlarda düşüş olmadığı takdirde alın terimizin karşılığını alacağız” şeklinde konuştu.

FASULYE ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR
FASULYE ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR
FASULYE ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 09:27:00
Güncelleme :19 Temmuz 2011 Salı 13:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?