2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Fatura operasyonu zanlıları adliyede

Mersin'de, polis ekiplerinin düzenlediği 'Koçan-33' adlı operasyonda, sahte fatura düzenledikleri ve yüzde karşılığı fatura alıp sattıkları belirlenen 13 kişi, adliyeye sevk edildi.

Operasyonda, suç örgütünün 35 milyon YTL sahte fatura kestiği belirlendi. Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışma kapsamında, Mersin'de faaliyet gösteren bir suç örgütü elemanlarının sahte kimliklerle paravan şirketler kurarak, başka illerle bağlantılı olarak mal ve hizmet alım satımı yapılmadan yüzde karşılığı fatura alıp sattıkları, bilgisayar ortamında değişik firmalar ve kurumlar adına sahte dekont, tahakkuk fişi, vergi levhaları ve kaşeler düzenledikleri tespit edildi.

Yapılan tespitlerin ardından 'Koçan-33' adıyla Mersin'de 28 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis ekipleri, H.N, V.N, S.N, R.D, A.D, N.A, A.S, S.B, M.G, A.A, R.G, S.İ, A.B, M.İ, C.G. ve M.K. adlı şahısları gözaltına aldı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada, 10 bin 500 sayfa yazılı fatura, 2 bin 300 sayfa yazılmamış boş fatura, 54 adet değişik firmalar adına düzenlenmiş kaşeler, 67 adet değişik şirketlere ait vergi levhası ve fotokopisi, 133 adet değişik vergi dairelerine ait tahakkuk fişi fotokopisi, 25 adet banka dekont fotokopisi, 4 adet sahte belge yapımında kullanılan bilgisayar, 1 adet laptop bilgisayar, 2 adet başka şahıslara ait nüfus cüzdanı ile kurulmuş şirket evrakları, 1 adet sahte nüfus cüzdanı ile banka kredisi kullanılmak sureti ile alınmış otomobil ile aynı seri numaraları sahte olarak bastırılan 2 adet 100 sayfalık ikiz fatura koçanı ele geçirildi.

Operasyon kapsamında değişik şahıs ve firmalara yaklaşık 35 milyon YTL fatura kesildiği belirlenirken, Mersin'de 16, İstanbul, Kocaeli, Gaziantep, Adana, İzmir, Ankara ve Konya illerinde ise suç örgütünün bağlantılı olduğu 14 şirket hakkında incelemelerin sürdüğü kaydedildi. Gözaltına alınan 13 şüpheli bugün, ''Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, sahtecilik ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet'' suçlarından adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili H.N, S.N, S.İ, A.B. ve H.A.'nın da arandığı belirtildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 15:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?